Πρόταση μομφής κατά Πολάκη καταθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη θα καταθέσει η ΝΔ μετά το Πάσχα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Kατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο ανεκδιήγητος υπουργός της κυβέρνησής σας, Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Τον κατηγόρησε ανοικτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα για μίμηση προς όλους μας».

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ισότητας και ευκαιριών; Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ως εδώ λοιπόν κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. Για μένα είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτικής. Είναι ένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ήθους στον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο την στάση του κ. Πολάκη. Και αμέσως μετά το Πάσχα με βάση το άρθρο 84 παράγραφος 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη».

«Ντιμπέιτ δεν θέλατε κύριες Τσίπρα; Ντιμπέιτ εδώ, στη Βουλή, ενώπιον του ελληνικού λαού. Και πάρτε όλοι σας τον Πολάκη αγκαλιά», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αφορμή για την «έκρηξη» του κ. Μητσοτάκη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.