OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΠτΔ: Η ατζέντα συνομιλιών Σακελλαροπούλου και Στάϊνμάιερ – Μεταναστευτικό, πολεμικές αποζημιώσεις και Τουρκία

20/01/2023 - 10:27
Σακελλαροπούλου
Share on FacebookShare on Twitter

Η τουρκική επιθετικότητα, οι πολεμικές αποζημιώσεις, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, το μεταναστευτικό και οι δυνατότητες συμβολής της Ελλάδας στην ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης που είχε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Γερμανία.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, επιβεβαιώθηκε το «άριστο επίπεδο» των διμερών σχέσεων και διερευνήθηκαν τρόποι για την ενίσχυσή τους, σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην άμυνα, στην ενεργειακή επάρκεια, στην πράσινη ενέργεια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στις τεχνολογίες, όπως το έργο «Smart & Sustainable Astypalea».

Η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε στον κ. Σταϊνμάιερ ότι η Ελλάδα εκτιμά ιδιαιτέρως τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές απειλές, ενώ θύμισε ότι «η χώρα μας τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να διεξαχθεί σε συνθήκες έντασης, αναθεωρητικής και εμπρηστικής ρητορικής». Αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη σαφή καταδίκη της «παράνομης ρωσικής εισβολής» και σημείωσε την «προσήλωση της Ελλάδας στις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τη σημασία διαφύλαξης της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε ακόμη «ζωτικής σημασίας» για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της Ευρώπης την αναζωογόνηση και την επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας των Δυτικών Βαλκανίων και, στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, τόνισε τη συμβολή της Ελλάδας, με την ιδιότητά της ως κόμβου για αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου, στις υφιστάμενες και τις υπό κατασκευή ενεργειακές υποδομές, καθώς και στην καθοριστική σημασία του εμπορικού της στόλου, του μεγαλύτερου παγκοσμίως, στη μεταφορά ενέργειας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ακόμη στον Γερμανό ομόλογό της την «ύψιστη» σημασία του ζητήματος των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, τονίζοντας ότι «ο σχετικός διάλογος θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών και η επίλυση των διαφορών του παρελθόντος θα βοηθήσει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και στο μέλλον».

Στη συνάντηση των δύο προέδρων τέθηκε ακόμη το μεταναστευτικό, με την κυρία Σακελλαροπούλου να καθιστά σαφές ότι για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρόληψη και η αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, η αποφυγή εργαλειοποίησης του προβλήματος και η προστασία των συνόρων της ΕΕ, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΠΤΔΤΟΥΡΚΙΑΦΡΑΝΚ ΒΑΛΤΕΡ ΣΤΑΙΝΜΑΙΕΡ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά και κεντρικά

24/12/2025 - 04:33
καιρός - βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

23/12/2025 - 12:14
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές – Δείτε αναλυτικά

23/12/2025 - 04:29

Διαβάστε Επίσης

Η ΕΕ ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις σε Ευρωπαίους αξιωματούχους – Ο Μακρόν καταγγέλει μέτρα «εκφοβισμού»

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

Προκλητικός Ερντογάν «απαντά» στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ: «Όποιες συμφωνίες και να γίνουν, δεν αλλάζει η πολιτική μας στην Μεσόγειο»

Ισραήλ: Κατηγορεί την Χαμάς για παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Γάζα – Σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Η πολιτική των ήρεμων νερών έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να ανασυντάξει την άμυνά της»

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό Μαρία Παππά - Πριν 2 μήνες ξεκίνησε να πετάει με το μοιραίο Falcon

Μαρία Καλάβρια: «Εννοείται ότι κάνω μπότοξ, υαλουρονικό δε βάζω, προτιμώ να κάνω ένα λίφτινγκ»

Γλυκές παραδόσεις: Oι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που αξίζει να δοκιμάσεις και φέτος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert