OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΠτΔ: «Η Τουρκία πρέπει ν’ αντιληφθεί την εν γένει Ευρωπαϊκή της προοπτική»

08/08/2019 - 19:21
Παυλόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Toυρκία πρέπει ν’ αντιληφθεί ότι από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της εξαρτάται τόσον η μεταξύ μας φιλία και καλή γειτονία όσο και η εν γένει Ευρωπαϊκή της προοπτική» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλικής Δημοκρατίας Έντσο Μοαβέρο Μιλανέζιστο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι Ελλάδα και Ιταλία μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν για τον σεβασμό, εκ μέρους όλων, του συνόλου του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας ότι «σε αυτό περιλαμβάνεται, όπως είναι αυτονόητο, και το δίκαιο της θάλασσας, κατά τη Συνθήκη του Montego Bay του 1982, με βάση το οποίο οριοθετείται η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη». Όπως τόνισε «Το μήνυμά μας αυτό, ως προς τις επιταγές του οποίου είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, αφορά όλους τους γείτονές μας, κατεξοχήν δε τη γείτονα Τουρκία».

Απευθυνόμενος στον Έντσο Μοαβέρο Μιλανέζι επισήμανε τη μεγάλη σημασία της στενής συνεργασίας -που ήδη υφίσταται αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποδοτική- μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, και μάλιστα τόσο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού όσο και στο πλαίσιο του διεθνούς γίγνεσθαι.

«Ως προς την κοινή μας ευρωπαϊκή εστία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει, πιστεύω πως Ελλάδα και Ιταλία μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και για την ενίσχυση του θεμελιώδους πυλώνα της κοινής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας. Άλλωστε, μια τέτοια ενίσχυση θα συμβάλει, ιδίως στους ταραγμένους καιρούς που βιώνουμε, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι, σε διεθνές επίπεδο, και χρήσιμη αλλά και σεβαστή» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Τι δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνάντηση και την θερμή υποδοχή, τόνισε ότι συμμερίζεται πλήρως τις θέσεις του αναφορικά με την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και ειδικότερα από τις τρίτες χώρες, σημειώνοντας ότι από τον σεβασμό τους, εξαρτάται και η σχέση τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ιταλίας και Ελλάδας, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υποστήριξε ότι οι δυο χώρες μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις γεωπολιτικές εξελίξεις στο κρίσιμο σταυροδρόμι της Μεσογείου και πρόσθεσε ότι κοινός στόχος είναι ο μεταξύ τους συντονισμός σε διεθνή φόρα, όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ για την προώθηση θεμάτων, που αφορούν τις περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΛΛΑΔΑΙΤΑΛΙΑΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΠΤΔΤΟΥΡΚΙΑΥΠΕΞ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

06/12/2025 - 07:33
Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

05/12/2025 - 18:13
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

05/12/2025 - 14:36

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Top News

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Αντικυκλώνας απλώνει την προστατευτική του «ομπρέλα» σταματώντας τις βροχές

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του - Πώς να το υπολογίσετε

Τροχαίο για την Πηγή Δεβετζή στην Εγνατία Οδό στην Καβάλα: Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Τροχονομικός έλεγχος μετά από περιπετειώδη καταδίωξη σε βουνό - «Μου έκλεισαν το δρόμο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert