Πυροσβεστικό Σώμα: Παρέλαβε δύο νέα σκάφη με τα ονόματα των πεσόντων Ανθυποπυραγών Σάββαρη και Μουζακίτη [pics]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στον Πειραιά με αφορμή την τελετή ονοματοδοσίας στα δύο νέα υπεσύγχρονα σκάφη που εντάχθηκαν σε υπηρεσία με το Πυροσβεστικό Σώμα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «η ελληνική πολιτεία καταβάλλει προσπάθεια να εκσυγχρονίσει τις δομές της πολιτικής προστασίας, διότι η κλιματική κρίση καθιστά την επένδυση αυτή μονόδρομο».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε «το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ σχεδιάζεται και εκτελείται με γρήγορους ρυθμούς με πάνω από 1,2 δις σε χρηματοδότηση και πως τα δυο σκάφη χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα 2014-2020».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως: «Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι σήμερα μια συγκινητική στιγμή καθώς αποφασίσαμε να δώσουμε ονόματα 2 στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Ευχαριστώ τους γονείς του Αριστείδη που βρίσκονται σήμερα μαζί μας και το ελάχιστο είναι να μην τους ξεχνάμε».

Έπειτα υπογράμμισε ότι: «Καταφέραμε και σώσαμε τους πόρους αυτούς έτσι ώστε τα σκάφη αυτά να διατίθενται όχι μόνο στο πυροσβεστικό σώμα αλλά και σε άλλους κλάδους» και κατέληξε λέγοντας πως «η δουλειά της πρόληψης διεξάγεται όλο το χειμώνα για την αντιπυρική περίοδο και είμαι πεπεισμένος ότι και φέτος το Πυροσβετικό Σώμα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ένταξη νέων πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανθυποπυραγός Σάββας Σάββαρης έχασε τη ζωή του στις 28.09.2018, στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο Λιμνοχώρι εν ώρα καθήκοντος κατά την κατάσβεση φωτιάς. Γεννήθηκε το 1974 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1999 και υπηρετούσε στο Π.Κ Σιδηροκάστρου, ενώ ήταν έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. Από την άλλη, ο Ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης τραυματίστηκε σοβαρά στο καθήκον όταν στις 13 Ιουλίου 2017, επιχειρούσε σε φωτιά στο Ζευγολατιό και πέθανε μετά από τέσσερις μέρες, στις 17 Ιουλίου.

Φωτογραφίες Eurokinissi