OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμάνοι πυροσβέστες: Fake news η δήθεν δυνατότητα κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια σε μία μέρα

11/08/2021 - 12:19
Ρουμάνοι πυροσβέστες
Share on FacebookShare on Twitter

Επιστολή προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, έστειλε ο επικεφαλής της ομάδας των Ρουμάνων πυροσβεστών, που βρέθηκε στην Ελλάδα για να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα και αναρτήσεις, τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει fake news, προχωρώντας στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης εκφράζει την λύπη του για τα λάθος μηνύματα που δόθηκαν, υποστηρίζοντας πως, κάτι τέτοιο επηρεάζει την καλή συνεργασία και τις κοινές προσπάθειες για να ελεγχθούν οι φωτιές.

Στην επιστολή αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε πως οι φωτιές που αναπτύχθηκαν στα σημεία που επιχειρούσαμε υπό τις οδηγίες του Έλληνα επικεφαλής μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα. Επιχειρούσαμε στην περιοχή ανάμεσα στο Σπαθάρι και στα Καλύβια στην Εύβοια προκειμένου να κρατήσουμε την γραμμή για τον έλεγχο της φωτιάς.
Η μονάδα μας έχει πολύ καλή συνεργασία με τους Έλληνες πυροσβέστες όπως και με τις τοπικές αρχές, τονίζοντας κάτι τέτοιο όποτε έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Κατά την διάρκεια των κοινών μας επιχειρήσεων στο πεδίο, πάντα παρατηρούσαμε την αφοσίωσή τους στην μάχη ενάντια στις δασικές πυρκαγιές, έτσι δεν είπαμε ποτέ ότι δεν προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά».

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης συνεχίζει λέγοντας πως: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις ελληνικές αρχές και τους Έλληνες πυροσβέστες στις δύσκολες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζουν. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας αφορά στην αλληλεγγύη και βοηθά πληττόμενες χώρες σε δύσκολες στιγμές. Αυτή ήταν μία από τις αρχές πάνω στις οποίες όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνήσαμε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τον αξιωματικό από το Κέντρο Έκτακτης Ανταπόκρισης και Συντονισμού από τις Βρυξέλλες. Η αποστολή μας είναι να καταστείλουμε και να σβήσουμε τις δασικές πυρκαγιές, χωρίς να έχουμε αρμοδιότητες όσον αφορά την πρόληψη πυρκαγιών».

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης στην επιστολή του προς τον Νίκο Χαρδαλιά, απαντά και σε αναρτήσεις στο Facebook οι οποίες διαδόθηκαν και έλεγαν πως θα μπορούσε η φωτιά να σβηστεί με φωτιά. Όπως ο ίδιος λέει, πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα.

«Χρησιμοποιούμε παρόμοιες μεθόδους με την Ελλάδα όταν σβήνουμε φωτιές στην Ρουμανία και η μέθοδος ‘φωτιά με φωτιά’ χρησιμοποιείται στην χώρα μας μόνο σαν έσχατο μέτρο και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις δεν προτείνεται».

Πηγή: Newsit.gr

Tags: FAKE NEWSΕΥΒΟΙΑΠΥΡΚΑΓΙΕΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣΡΟΥΜΑΝΟΙ

Related Posts

καιρός - βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

23/12/2025 - 12:14
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές – Δείτε αναλυτικά

23/12/2025 - 04:29
Νετανιάχου - Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ πριν την τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου [vid]

22/12/2025 - 18:28

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Συνετρίβη το τζετ που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης κοντά στην Άγκυρα

«Η εκεχειρία στην Ουκρανία δεν θα θέσει τέλος στη ρωσική απειλή», προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Top News

Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε εξοπλισμούς για την αποτροπή σε Έβρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα υπάρξει 3ος κύκλος, το "Πάρα Πέντε" πραγματικά ήταν η καρδιά μου»

Φοινικούντα: Νέα μαρτυρία κλειδί για το διπλό φονικό στο κάμπινγκ - «Έφτασα την επόμενη μέρα στο σημείο, ο ανιψιός ήθελε να το καθαρίσει»

Η Σμαράγδα Καρύδη στο Live News πριν το reunion του «Πάρα Πέντε»: Μέσα από τη σειρά ο κόσμος είδε μία εικόνα μου λίγο πιο αληθινή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert