Σύνοδος κορυφής: «H Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Διαβάστε τις τελευταίες αναφορές κυβερνητικών πηγών από τη σύνοδο κορυφής

Κομισιόν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Ελλάδα έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με το αυξημένο κύρος του πρωθυπουργού, διαδραματίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε προ ολίγου σε νέα σύσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Κόντε, της Ισπανίας, Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Κόστα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά διαβουλεύσεων που έγιναν τις τελευταίες ώρες.

Προσθέτουν ότι ο πρωθυπουργός έχει συμμετάσχει σε συσκέψεις με αυτή τη σύνθεση που έχουν διαρκέσει πάνω από 10 ώρες από χθες το βράδυ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των χωρών του Νότου.

Επίσης, συμμετείχε ενεργά αυτό το τετραήμερο στην Ολομέλεια αλλά και σε πολλές συσκέψεις στο περιθώριο της Συνόδου όχι μόνο με τις χώρες του Νότου αλλά και στις ευρύτερες διαβουλεύσεις με τους λεγόμενους φειδωλούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη εγκαθίσταται ο επίγειος σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

Με την εγκατάσταση του σταθμού στο ΙΤΕ ενισχύεται η σύνδεση της εθνικής διαστημικής πολιτικής με την εγχώρια ερευνητική και τεχνολογική δραστηριότητα