Τα «ελληνοτουρκικά» θα είναι στο μενού του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής αύριο

Η πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία πριν από μερικές βδομάδες, αλλά και στη συνέχεια το τετ-α-τετ του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του, θα τεθούν προς ανάλυση και εκτίμηση αύριο στο ΕΣΕΠ.

Τόσο οι επαφές του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν αλλά και οι συνομιλίες των Ακάρ και Αποστολάκη για προσπάθεια μείωσης των εντάσεων και προκλητικότητας στο Αιγαίο, με την σκέψη για εφαρμογή του Μνημονίου Γιλμάζ-Παπούλια του 1988 αλλά και τα περίφημα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είναι ενδείξεις και παράμετροι που πολύ πιθανώς να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Όπως εξάλλου αναφέρει και το Υπουργείο Εξωτερικών:

Ειδικότερα, την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου και ώρα 14:30, θα συγκληθεί, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Κύριο αντικείμενο του Συμβουλίου θα αποτελέσει η ενημέρωση και η συζήτηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία. Θα συζητηθούν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με επίκεντρο το Brexit, καθώς και άλλες τρέχουσες εξελίξεις.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ