OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

THEON International: Ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2024 επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις

13/05/2024 - 10:02
Theon
Share on FacebookShare on Twitter

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το α’ τρίμηνο 2024 επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε σχέση με εκείνες του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για το ισχυρότερο α’ τρίμηνο έτους που έχει επιτευχθεί έως σήμερα από τη THEON.

Το ισχυρό ανεκτέλεστο παραγγελιών επιτρέπει καλύτερο προγραμματισμό και μείωση της εποχικότητας, με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση επίτευξης του στόχου για το 2024. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 συνεισέφερε 12,4% στα έσοδα ολόκληρου του έτους, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2024 που συνεισφέρει το 23,0% των εσόδων, σύμφωνα και με τον πιο συντηρητικό στόχο των €330 εκατ. εσόδων που έχει θέσει η εταιρία για το έτος 2024.

Κύρια Οικονομικά Στοιχεία

– Συνέχιση της έντονης ζήτησης νέων παραγγελιών ύψους €39,0 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2024, 26% υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του2023.

– Άνοδος των εσόδων σε €75,8 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας ρεκόρ α' τριμήνου, που αντανακλά αύξηση 180% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2023.

– Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (adjusted EBIT) ανήλθαν σε €17,2 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 271% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας περιθώριο κέρδους 22,7% (έναντι 17,1% το α’ τρίμηνο του 2023).

– Τα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν σε €12,6 εκατ. για το α’ τρίμηνο του 2024, σε αντίθεση με τα €2,8 εκατ. που καταγράφηκαν το α’ τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας αύξηση 3,6 φορές.

– Τα Καθαρά Ταμειακά Διαθέσιμα ανήλθαν σε €52,9 εκατ. στις 31 Μαρτίου 2024, έναντι €0,1 εκατ. Καθαρών Ταμειακών Διαθέσιμων την 31η Δεκεμβρίου 2023, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών εσόδων από την Αρχική Δηµόσια Προσφορά (Α∆Π) των μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και δέσμευση στην καινοτομία, η THEON πέτυχε αυτή την πρωτοφανή επιτυχία, έχοντας υπογράψει νέες εμπορικές συμφωνίες στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Μετά τις πρόσφατα υπογεγραμμένες συμβάσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Εσθονίας, καθώς και την υπογραφή της 3ης τροποποίησης της σύμβασης OCCAR, η THEON έφτασε στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2024 σε ανεκτέλεστο παραγγελιών ύψους €502,0 εκατ. Η ΤΗΕΟΝ έχει προβεί στην υπογραφή πρόσθετων συμβάσεων που αφορούν σε πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων παραγγελιών για θερμικά συστήματα clip-on της THEON, τα οποία χρησιμοποιούνται με σύγχρονα Συστήματα Έξυπνης Στόχευσης (Fire Control Systems).

Επιπλέον, η THEON διατηρεί συμβατικά δικαιώματα προαίρεσης (options) ύψους €586,0 εκατ. ευρώ με υψηλή πιθανότητα μετατροπής σε νέες παραγγελίες. H εταιρία προβλέπει ότι η ισχυρή ζήτηση της αγοράς θα μεταφραστεί σε αύξηση παραγγελιών τα επόμενα τρίμηνα. Με τις νέες παραγγελίες η THEON κατάφερε να προσθέσει δύο ακόμη χώρες στην ήδη μεγάλη υφιστάμενη πελατειακή της βάση, η οποία αριθμεί πλέον 70 χώρες που χρησιμοποιούν τα υπερσύγχρονα συστήματα της THEON, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα των ευρωπαϊκών δυνάμεων και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η THEON συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρηματικό της σχέδιο διατηρώντας την υψηλή οργανική της ανάπτυξη. Παράλληλα, η εταιρία σημειώνει πρόοδο στην εξέταση επενδυτικών ευκαιριών, έχοντας ως στόχο την ολοκλήρωση εξαγορών που θα επιταχύνουν το αναπτυξιακό της πλάνο, για τις οποίες θα προβεί σε ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON, σχολίασε: «Παρά το μεταβλητό και ρευστό γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, η THEON συνεχίζει την ανάπτυξή της, επιδεικνύοντας εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις και διασφαλίζοντας τη διατήρηση της βιωσιμότητάς της». Τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου της THEON είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Tags: OCCARTHEON SENSORSΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά και κεντρικά

24/12/2025 - 04:33
καιρός - βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

23/12/2025 - 12:14
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές – Δείτε αναλυτικά

23/12/2025 - 04:29

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Ουκρανία: Αυτό είναι το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων – Τα «αγκάθια» και τα «κλειδιά» για μια συμφωνία

Ζελένσκι: «Εκλογές στην Ουκρανία μετά από συμφωνία τερματισμού του πολέμου»

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

Ήττα Τραμπ στο Σικάγο: Το Ανώτατο Δικαστήριο είπε «όχι» στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς

Ρωσία: Πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη θέλει να κατασκευάσει μέχρι το 2036 – Το σχέδιο της Roscosmos

Τουρκία: «Αποκεφαλίστηκε» η στρατιωτική ηγεσία της Λιβύης – «Από τεχνική βλάβη έπεσε το αεροσκάφος τους» [vids, pics]

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Οι Ρώσοι τρολάρουν με χριστουγεννιάτικο mood τους Ευρωπαίους - «Για όλα φταίει ο Πούτιν»

Γιώργος Καπουτζίδης για Δημήτρη Πετρόπουλο: «Είναι δικαιολογημένο το παράπονο του»

Τζώνη Καλημέρης: «Όταν νόσησα από καρκίνο, δεν χρειάστηκα ψυχολογική βοήθεια»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert