OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε 45χρονος Ιρανός στρατιωτικός – Δεν εκδίδεται στην πατρίδα του

06/09/2023 - 14:31
Ιρανός
Share on FacebookShare on Twitter

Ελεύθερος αφέθηκε 45χρονος Ιρανός στρατιωτικός που κρατείτο από τον περασμένο Νοέμβριο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όταν συνελήφθη σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος της Ιντερπόλ για να εκτίσει στην πατρίδα του τρία χρόνια στη φυλακή, συνέπεια ποινής που του είχε επιβάλει δικαστήριο της Τεχεράνης για φερόμενη απάτη.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, κατόπιν επ’ ακροατηρίου συζήτησης, απέρριψαν το αίτημα των ιρανικών Αρχών και ήραν την κράτηση του εκζητούμενου.

Ο 45χρονος ανέφερε ότι μέχρι το 2016 υπηρετούσε ως αξιωματικός στον ιρανικό Στρατό, οπότε εγκατέλειψε την πατρίδα του μαζί με την οικογένειά του και διέφυγε στην Τουρκία. Αναφερόμενος στους λόγους αυτής της απόφασης, ο ίδιος είπε ότι εκείνη τη χρονιά ξέσπασαν ταραχές στο νότιο Ιράν.

«Τότε μου έδωσαν εντολή να συγκεντρώσω 1500 άτομα και να συλλάβω ή να εκτελέσω ανθρώπους» υποστήριξε, τονίζοντας ότι την περίοδό εκείνη υπηρετούσε με τον βαθμό του Συνταγματάρχη στο Πυροβολικό. Ηθικοί λόγοι, σύμφωνα με όσα είπε, δεν του επέτρεψαν να ακολουθήσει την εντολή των ανωτέρων του, κάτι που στην πατρίδα του θεωρείται «προδοσία» και υπό αυτές τις συνθήκες η φυγή του, όπως είπε, ήταν μονόδρομος.

Τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού έζησε 6 χρόνια στην Τουρκία με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αποφάσισε να έρθει μόνος του στην Ελλάδα για να αποκτήσει πολιτικό άσυλο, νόμιμη διαμονή και εργασία, ώστε να προσπαθήσει στη συνέχεια να έρθει και η οικογένειά του. «Ήρθα πεζός μέσω του Έβρου με τη βοήθεια διακινητή» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι αυτοβούλως παρουσιάστηκε στην ΕΛ.ΑΣ. για την εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος για το οποίο γνώριζε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του.

Απευθυνόμενη στους δικαστές, η συνήγορός τους Σιώνα Πιπερίδου, ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση έκδοσής του στο Ιράν κινδυνεύει η ζωή του. Η ίδια σημείωσε ότι ο εντολέας της καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο της Τεχεράνης, χωρίς να γνωρίζει καν το κατηγορητήριο, ενώ πρόσθεσε ότι τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι Ιρανοί είναι ελλιπή. Να απορριφθεί το αίτημα έκδοσης για «τυπικούς λόγους», λόγω των παραπάνω ελλείψεων, είχε προτείνει προς το Συμβούλιο και η εισαγγελέας της έδρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Tags: ΕΛΛΑΔΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΙΡΑΝΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και ανατολικά, με θυελλώδεις ανέμους

12/02/2026 - 04:31
Αίγυπτος - στρατιωτική εκπαίδευση
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Εγκρίθηκαν με πλειοψηφία τα πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στη στρατιωτική εκπαίδευση

11/02/2026 - 16:09
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές – Δείτε αναλυτικά

11/02/2026 - 04:35

Διαβάστε Επίσης

Φρεγάτες Bergamini: Δεσμευτική συμφωνία τον Μάρτιο – Το ρευστό χρονοδιάγραμμα και ο οπλισμός που θα κρίνει το αποτύπωμα

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και ανατολικά, με θυελλώδεις ανέμους

Σαν σήμερα: Το 1878 δύναμη 2.000 Κρητών επαναστατών επιτίθεται στο φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει δράση κατά του Ιράν – «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»

Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε τη χειμερινή εκπαίδευση της ΣΜΥ – Δείτε φωτογραφίες

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την βάση αλ Τανφ και μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία

Δαβάκης για «Ατζέντα 2030»: «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ένταξη της εγχώριας βιομηχανίας στις διεθνείς αλυσίδες»

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

Top News

Συνταγή για ούρφα κεμπάπ με πρόβειο κιμά

Eurovision 2026, «Sing for Greece» - Η Κατερίνα Βρανά αυτοτρολάρεται για την ταχύτητα που μιλάει: «Θα έχουμε τελειώσει σε 4,5 – 5 ώρες»

Ευαγγελία Μουμούρη: Υπέγραψα σύμφωνο συμβίωσης φορώντας μαγιό και γούνα, δεν έχω καμία φωτογραφία

Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια , οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert