OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη – Κ. Μητσοτάκη για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο

30/07/2020 - 16:53
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, τα διαβήματα και οι επαφές που γίνονται από Κύπρο και Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς και η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκατ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι συνομίλησαν τηλεφωνικά το πρωί της Πέμπτης (30/07).

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψη του στο Παρίσι και τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και για τη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης, κατόπιν των απόψεων που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες, την ταύτιση των θέσεων, αλλά την ομοψυχία των δύο χωρών, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες τού ιδίου και του ελληνικού λαού για τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκατ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως είναι γνωστό, ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, ενώ παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, όπως η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων με εξ αποστάσεως φοίτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα αντιμετωπίζοντας με θετική προσέγγιση το αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κ. Κούσιος, συμφωνήθηκε όπως οι δύο ηγέτες συνεχίσουν τη στενή επαφή και συνεργασία για τον συντονισμό των ενεργειών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΟΣΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Έντονα φαινόμενα σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

22/01/2026 - 04:35
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

21/01/2026 - 04:27
Κατζ
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία από την Αθήνα: «Όποιος ονειρεύεται αυτοκρατορίες, θα βρει μπροστά του Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο»

20/01/2026 - 15:21

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση, αλλά δεν θα πληρώσουμε τίποτα»

Μακρόν: Ανακοίνωσε σύλληψη πλοίου του ρωσικού σκιώδους στόλου στη Μεσόγειο

Γερμανία: Απέλασε Ρώσο διπλωμάτη για διενέργεια κατασκοπείας

«Καταπέλτης» ο Ζελένσκι στην ομιλία του στο Νταβός: «Η Ευρώπη δεν έχει κάνει τίποτα για την άμυνά της» – Αναφορά και στην Ελλάδα

Trophy: Με ισραηλινά συστήματα ενεργητικής προστασίας εξοπλίζονται τα Leopard 2A8 τεσσάρων χωρών του NATO

Τραμπ: Είχε μια «πολύ καλή» συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός – Γουίτκοφ και Κούσνερ ταξιδεύουν στη Μόσχα

Πούτιν: Ρωσικά assets 1 δισεκ. δολαρίων μπορούν να δοθούν για την Γάζα μέσω του «Συμβουλίου Ειρήνης»

Ουκρανία: Περίπου 3.000 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση έπειτα από ρωσική αεροπορική επίθεση

Top News

Το Βόρειο Σέλας από το διάστημα: Μαγικές εικόνες κατέγραψε κοσμοναύτης - «Ήταν σαν να πλέαμε στο φως»

Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: Ψαρεύει στον αχταρμά, όποιος μιλάει πολιτικά θα δέχεται και κριτική

Μαρία Καρυστιανού: Πολιτευτής της Νίκης συμμετέχει στην επιτροπή σοφών του κόμματός της

H Μαίρη Βιδάλη συγκινεί: Για μένα και για την κόρη μου δεν έχει περάσει ούτε μέρα από τον θάνατο του γιου μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert