OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Την «υιοθέτηση» και στήριξη του αγέννητου παιδιού του σμηναγού Χρήστου Μουλά, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Σώματος

27/07/2023 - 13:39
Share on FacebookShare on Twitter

Την «υιοθέτηση» από τη Βουλή και την οικονομική στήριξη μέχρι τα 25 χρόνια, του αγέννητου παιδιού του ήρωα κυβερνήτη σμηναγού, Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει ζωές στις πυρκαγιές της Καρύστου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας καταχειροκροτούμενος από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.

«Προφανώς και η Βουλή θα υιοθετήσει αυτό το αγέννητο παιδί, τριών μηνών, της χήρας του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος για να σώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κ. Τασούλας.

Όπως ανέφερε δε, το πρωί, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας του τηλεφώνησε, ζητώντας του να δει τι δυνατότητες έχει η Βουλή για την στήριξη του αγέννητου παιδιού του Χρήστου Μουλά.

«Η Βουλή θα το υιοθετήσει μέχρι τα 25 του χρόνια με ένα χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται ετησίως», είπε ενώ επεσήμανε ότι δεν εφαρμόζεται σήμερα για πρώτη φορά, η διαδικασία στήριξης της Βουλής ανήλικων παιδιών ή παιδιών που σπουδάζουν, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχασαν στο καθήκον, τη ζωή τους.

Όπως είπε από το 2010 μέχρι σήμερα η Βουλή έχει στηρίξει 72 παιδιά 43 οικογενειών, με το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως.

«Η διαδικασία αυτή δεν είναι τωρινή και δεν έχει να κάνει με το σήμερα. Το 1998 επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη άρχισε η Βουλή να «υιοθετεί», στηρίζοντας οικονομικά μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους τα παιδιά πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά από λίγα χρόνια, το 2010 επί προεδρίας του αειμνήστου, Φίλιππου Πετσάλνικου αυτή η οικονομική, στοιχειώδης, συμβολική στήριξη επεκτάθηκε και στα παιδιά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, η Βουλή παραμένει σταθερά στο πλευρό των οικογενειών, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Διατίθενται για τη στήριξη 72 παιδιών, 43 συνολικά, πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση η Βουλή τιμά έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, υπηρετώντας με αυτοθυσία το λειτούργημά τους και την πατρίδα.

Οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους, χάνοντας τη ζωή τους από δολοφονική ενέργεια ή από πτώση αεροσκάφους ή στην κατάσβεση πυρκαγιάς, χρειάζονται στήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Tags: ΒΟΥΛΗΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΣΤΗΡΙΞΗΣΥΝΤΡΙΒΗ CANADAIRΥΕΘΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συννεφιά με βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

15/02/2026 - 07:30
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

14/02/2026 - 07:28
καιρός - βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

13/02/2026 - 04:36

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Ενέργειας στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει τη χώρα

Γαλλία: Το πολεμικό ναυτικό κατέσχεσε άλλους 2,4 τόνους κοκαΐνης στον Ειρηνικό

Φρεντέρικσεν: Ο Τραμπ «ποθεί» ακόμη η χώρα του να αποκτήσει τη Γροιλανδία

Λωρίδα της Γάζας: Νεκροί Παλαιστίνιοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Στοχεύσαμε τρομοκράτες, λένε οι IDF

Νιγηρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί σε τρεις επιθέσεις ενόπλων στην πολιτεία του Νίγηρα

Κύπρος: Θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ ως παρατηρητής

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν το λιμάνι Ταμάν προκαλώντας καταστροφές στις υποδομές του

Σε νέα εποχή η ελληνική αμυντική βιομηχανία – Οι τομείς που συγκεντρώνουν αυξημένο ενδιαφέρον σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Top News

Ρία Ελληνίδου: Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου την επισκέφθηκε στα μπουζούκια τη νύχτα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

Καίτη Γαρμπή: «Για τη συνθήκη της Eurovision 2026 θα είναι πάρα πολύ καλός ο Ακύλας»

Καιρός: Ισχυρές βροχές σε 5 περιοχές μέχρι το βράδυ και άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Το αγαπημένο κέικ της Βασίλισσας Ελισάβετ με σοκολάτα και μπισκότα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert