OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Την «υιοθέτηση» και στήριξη του αγέννητου παιδιού του σμηναγού Χρήστου Μουλά, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Σώματος

27/07/2023 - 13:39
Share on FacebookShare on Twitter

Την «υιοθέτηση» από τη Βουλή και την οικονομική στήριξη μέχρι τα 25 χρόνια, του αγέννητου παιδιού του ήρωα κυβερνήτη σμηναγού, Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει ζωές στις πυρκαγιές της Καρύστου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας καταχειροκροτούμενος από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.

«Προφανώς και η Βουλή θα υιοθετήσει αυτό το αγέννητο παιδί, τριών μηνών, της χήρας του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος για να σώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κ. Τασούλας.

Όπως ανέφερε δε, το πρωί, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας του τηλεφώνησε, ζητώντας του να δει τι δυνατότητες έχει η Βουλή για την στήριξη του αγέννητου παιδιού του Χρήστου Μουλά.

«Η Βουλή θα το υιοθετήσει μέχρι τα 25 του χρόνια με ένα χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται ετησίως», είπε ενώ επεσήμανε ότι δεν εφαρμόζεται σήμερα για πρώτη φορά, η διαδικασία στήριξης της Βουλής ανήλικων παιδιών ή παιδιών που σπουδάζουν, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχασαν στο καθήκον, τη ζωή τους.

Όπως είπε από το 2010 μέχρι σήμερα η Βουλή έχει στηρίξει 72 παιδιά 43 οικογενειών, με το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως.

«Η διαδικασία αυτή δεν είναι τωρινή και δεν έχει να κάνει με το σήμερα. Το 1998 επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη άρχισε η Βουλή να «υιοθετεί», στηρίζοντας οικονομικά μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους τα παιδιά πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά από λίγα χρόνια, το 2010 επί προεδρίας του αειμνήστου, Φίλιππου Πετσάλνικου αυτή η οικονομική, στοιχειώδης, συμβολική στήριξη επεκτάθηκε και στα παιδιά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, η Βουλή παραμένει σταθερά στο πλευρό των οικογενειών, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Διατίθενται για τη στήριξη 72 παιδιών, 43 συνολικά, πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση η Βουλή τιμά έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, υπηρετώντας με αυτοθυσία το λειτούργημά τους και την πατρίδα.

Οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους, χάνοντας τη ζωή τους από δολοφονική ενέργεια ή από πτώση αεροσκάφους ή στην κατάσβεση πυρκαγιάς, χρειάζονται στήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Tags: ΒΟΥΛΗΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΣΤΗΡΙΞΗΣΥΝΤΡΙΒΗ CANADAIRΥΕΘΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Σε ποιές περιοχές θα βρέξει

26/12/2025 - 07:29
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Χριστούγεννα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικά

25/12/2025 - 07:31
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά και κεντρικά

24/12/2025 - 04:33

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σκάφη τρίτων χωρών στην Οδησσό και στο Μικολάγιεφ

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert