Αυξήσεις εδώ και τώρα ζητούν από τον Ερντογάν οι στρατιωτικοί!»Κίνημα» εναντίον του

Ο Ερντογάν μπορεί να έχει βάλει φυλακή τους “στρατηγούς”,αλλά εξακολουθεί να έχει απέναντί του το στράτευμα! Όχι για λόγους ιδεολογικούς απαραίτητα αλλά για πολύ πιο πρακτικά ζητήματα τα οποία δείχνουν ότι και “απέναντι” οι στρατιωτικοί έχουν περίπου τα ίδια προβλήματα με τα οικονομικά τους!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Zaman μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το facebook και το twitter προκύπτει ένα διογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας από στελέχη και προσωπικό των ΕΔ λόγω των χαμηλών μισθών. Στην “αναπτυσσόμενη” Τουρκία του Ερντογάν,οι στρατιωτικοί δεν έχουν θέση.

Στα μηνύματά τους οι τούρκοι στρατιωτικοί επισημαίνουν ότι αν και είναι μέλη του μεγαλύτερου μουσουλμανικού στρατού του ΝΑΤΟ και βρίσκονται σε πόλεμο με το PKK ,αμοίβονται με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς.

Υπάρχει μάλιστα και οργανωμένη διαμαρτυρία υπαξιωματικών οι οποίοι με εκστρατεία τους μέσω facebook λένε “ως εδώ”.Μέχρι στιγμής αυτή η ομάδα υπαξιωματικών έχει 219.000 φίλους στο facebook και 17.000 followers στο twitter.

Μια δεύτερη ομάδα στρατιωτών έχει επίσης εμφανιστεί στο facebook με σύνθημα “θέλουμε να γίνουμε άνθρωποι”.

Πολλοί συνδέουν αυτές τις αντιδράσεις με τις συλλήψεις των στρατηγών από την ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν,υποστηρίζοντας ότι “η αλυσίδα στρατιωτικής διοίκησης έχει καταρρεύσει”.

Η κυβέρνηση Ερντογάν προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις ψηφίζοντας το περασμένο μήνα ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε αυξήσεις αλλά και μείωση της υποχρεωτικής θητείας των υπαξιωματικών από τα 15 στα 10 χρόνια.

Ο Αχμέτ Κεσέρ, πρόεδρος των συνταξιούχων υπαξιωματικών , δήλωσε ότι όλα αυτά ήταν καθαρά συμβολικά, “επειδή οι μισθοί αυξήθηκαν μόνο κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό”.

«Αισθανόμαστε προδομένοι», δήλωσε . “Οι στρατιώτες συγκεντρώνονται στο Facebook και το Twitter, επειδή δεν ήταν σε θέση να «υψώσουν τη φωνή τους», μέσω της αλυσίδας της διοίκησης”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 
Τα μαζεύει ο Ερντογάν που δηλώνει τώρα αλληλέγυος πρός την Ελλάδα. 
Ο ‘ψωνισμένος’ Ερντογάν ας κοιτάξει τα χάλια της χώρας του. Του τα χει πει και το Ισραήλ.