Cumhuriyet: ΗΠΑ και Ρωσία ξέρουν πως το RF-4 καταρρίφθηκε στον Συριακό εναέριο χώρο

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet Ουτκού Τσακίροζερ ,αποκαλύπτει πως, στοιχεία τα οποία έχουν στα χέρια τους Ρώσοι και Αμερικανοί αποκαλύπτουν πως το τουρκικό RF-4 καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας και βάζει τελεία στους ισχυρισμούς της Άγκυρας.
Ο διευθυντής του γραφείου της Άγκυρας της έγκριτης εφημερίδας στο άρθρο του στην εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά. «Στα χέρια των ΗΠΑ και τις Ρωσίας υπάρχουν δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πως το αεροσκάφος μας καταρρίφθηκε όταν πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σύμφωνα με τις εικόνες αυτές το RF-4 δεν καταρρίφθηκε όταν πετούσε όταν παραβίασε τον εναέριο χώρο την πρώτη φορά αλλά δέχθηκε βολές όταν μπήκε δεύτερη φορά στον εναέριο χώρο».
Ο Τσακίροζερ αποκαλύπτει επίσης πως στην πρώτη ενημέρωση που έδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στους πρέσβεις ξένων χωρών, μιλούσε για «κατά λάθος παραβίαση 5 λεπτών». « Αυτός ο χρόνος παραβίασης θεωρήθηκε από τους πρέσβεις υπερβολικός για να έχει γίνει κατά λάθος».
Σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα « κανείς δεν γνωρίζει αν το RF-4 χτυπήθηκε από πυραύλους η από αντιαεροπορικά πυροβόλα. Απλά στα ραντάρ δεν υπάρχουν ίχνη πυραύλων».