OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκική συμμαχία …οικολόγων κατά Γιλμάζ!

28/12/2011 - 00:42
Share on FacebookShare on Twitter

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι Πράσινοι της Ελλάδας και της Τουρκίας καταδίκασαν, σε κοινή δήλωσή τους, τους ισχυρισμούς του Μ. Γιλμάζ «για αντίποινα στα ελληνικά δάση». 

   

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας και οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας, υποστήριξαν ότι «κάθε επίθεση σε δάση αποτελεί οικολογικό έγκλημα. Ακόμα πιο σοβαρό είναι αυτό το είδος εγκλήματος αν διαπράττεται από κυβερνήσεις ή μυστικές υπηρεσίες. Εμείς οι Πράσινοι της Τουρκίας και της Ελλάδας καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την καταστροφή της φύσης ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής και κρατικών συμφερόντων».

    Παράλληλα, τόνισαν ότι «οι πρόσφατοι ισχυρισμοί του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ για «αντίποινα σε ελληνικά δάση» τη δεκαετία του ’90 πρέπει να ερευνηθούν απόλυτα και με ανεξάρτητο τρόπο και στις δυο πλευρές του Αιγαίου και να αποδοθούν αποζημιώσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας».

   

Στο ίδιο ύφος συμπλήρωσαν πως «η ενίσχυση της δημοκρατίας, της δημόσιας λογοδοσίας και της ειρήνης αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να εξασφαλίσουμε πως κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να διαπράξουν ξανά τέτοια εγκλήματα».

   

Επιπροσθέτως, η Ε. Ιωαννίδου και ο Τ. Κρομμύδας ζήτησαν «να χυθεί άπλετο φως στους ισχυρισμούς του κ. Γιλμάζ» και υπογράμμισαν ότι «αν αληθεύουν, πρόκειται για πρωτοφανές έγκλημα σε βάρος του διεθνούς δικαίου και του περιβάλλοντος από σκοτεινούς κύκλους της Τουρκίας που αντιλαμβάνονται πως ο μεγαλύτερος μας πλούτος είναι τα δάση μας και το φυσικό μας περιβάλλον».

   

Ωστόσο, παρατήρησαν ότι «τα σχέδια παρακρατικών εμπρησμών δεν μπορούν όμως να αποτελέσουν άλλοθι για τη διαχρονική αποτυχία των κυβερνήσεών μας να προστατέψουν τον εθνικό αυτό πλούτο και να εξασφαλίσουν εγγυήσεις για την αποκατάσταση της καμένης δασικής γης. Αν ήταν όντως «πράκτορες του εχθρού» αυτοί που έβαλαν φωτιές πριν 15 χρόνια, τότε τι είναι αυτοί που σήμερα προσπαθούν να επωφεληθούν εις βάρος των καμένων εκτάσεων;» κατέληξαν. 


Tags: ΓΙΛΜΑΖΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΔΑΣΩΝΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Related Posts

Αιγαίο - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

25/12/2025 - 21:57
Τουρκία - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Η Τουρκία επιστρέφει στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» – Τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις και τι αλλάζει στην αεροπορική ισχύ

25/12/2025 - 08:19
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

24/12/2025 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Σε ποιές περιοχές θα βρέξει

Σαν σήμερα: Το 1991 το Ανώτατο Σοβιέτ, με ψήφισμα, ορίζει το τέλος της ΕΣΣΔ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: «Μου είπε σ' αγαπώ, θα μιλήσουμε όταν φτάσω» λέει ο σύντροφος της αεροσυνοδού Μαρίας Παππά

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Νάνσυ Αντωνίου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο: Το άλμπουμ του ταξιδιού τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert