Εμπόδια του Ισραήλ για τα ιπτάμενα ραντάρ της Τουρκίας

Αυτή τη φορά το Τελ Αβίβ καθυστερεί τα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία θα πρέπει να παραδώσει για την ολοκλήρωση της παραγγελίας των ιπτάμενων ραντάρ που έχει παραγγείλει η Άγκυρα απο τις ΗΠΑ.

Onalert Newsroom
Εμπόδια του Ισραήλ για τα ιπτάμενα ραντάρ της Τουρκίας

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

   

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 

  Το Ισραήλ προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη στρατιωτική συνεργασία που ήταν κάποτε άψογη με την Τουρκία. Οι προκλήσεις όμως της Τουρκίας έχουν αλλάξει πολλά.

  Αυτή τη φορά  το Τελ Αβίβ καθυστερεί τα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία θα πρέπει να παραδώσει για την ολοκλήρωση της παραγγελίας των ιπτάμενων ραντάρ που έχει παραγγείλει η Άγκυρα απο τις ΗΠΑ.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Habertürk με τίτλο «εμπόδια στους αετούς της ειρήνης», το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ έδωσε εντολή στην ισραηλινή εταιρεία που κατασκευάζει τα ηλεκτρονικά συστήματα των Βoeing 737 AEW να καθυστερήσει τις παραδόσεις των συστημάτων.

   Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η Boeing, αναγκάσθηκε να ψάξει εναλλακτικές λύσεις και χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες διαβεβαίωσε την Τουρκία πως οι παραδόσεις των 4 ιπτάμενων ραντάρ θα ξεκινήσουν τους τελευταίους μήνες του 2012.

  Η παραγγελία των 4 ιπτάμενων ραντάρ κοστίζει στην Τουρκία 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα - Ισραήλ - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Ηχηρό μήνυμα» Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου στην Τουρκία για τουρκολιβυκό μνημόνιο και καλώδιο GSI: Τριμερής συνάντηση για αμυντική συνεργασία

Οι τρεις πλευρές καταδίκασαν εκ νέου το τουρκολιβυκό μνημόνιο και έστειλαν «μήνυμα» στην Τουρκία για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Γκάντι Άιζενκοτ σε συνδυαστική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το κόμμα Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τοράχ αποσύρει τη στήριξη στον Νετανιάχου – Υπέρ Άιζενκοτ η Αραβική Λίστα

Η ισραηλινή προεδρία ανακοίνωσε πως η παράταξη δεν πρότεινε κανέναν βουλευτή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, περιορίζοντας τη στήριξη στον Νετανιάχου στις 46 έδρες