Εντολή Ερντογάν για να επιταχυνθεί η κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

Ο Ερντογάν ζητά να "τρέξουν" οι εργασίες για το Ακούγιου

Onalert Newsroom
Εντολή Ερντογάν για να επιταχυνθεί η κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγα 24ωρα μετά από την επέτειο ενός χρόνου από τη τραγωδία της Φουκουσίμα,ο Ερντογάν έδωσε -σύμφωνα με το CNN Turk- εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου.

Ο Ερντογάν ζήτησε τον συντονισμό όλων των δημοσίων υπηρεσιών με το υπουργείο Ενέργειας ώστε να κατασκευαστεί ο σταθμός το συντομότερο δυνατό.

Στην οδηγία υπενθυμίζεται πως ο φορέας που θα διασφαλίσει τον συντονισμό είναι το υπουργείο Ενέργειας. Στην οδηγία αναφέρεται πως ¨Δημόσιοι φορείς και υπηρεσίες χωρίς καμμία καθυστέρηση να προβούνε σε κάθε είδους διαδικασίες και λειτουργίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση του σχεδίου¨.

Σε αυτό το πλαίσιο, φορείς και υπηρεσίες θα εργαστούνε γρήγορα για να ετοιμαστούνε τα έγγραφα που χρειάζεται το υπουργείο Ενέργειας για ταχεία λειτουργία των νομικών διαδικασιών.

Στην οδηγία που δημοσιεύτηκε με τη υπογραφή του πρωθυπουργού Ερντογάν τονίζεται η μεγάλη σημασία που θα έχει το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγεται από τον πυρηνικό σταθμό.

tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Αν την εμποδίσει η Τουρκία, θα κάνουμε επιχειρησιακές παρεμβάσεις»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως η υλοποίηση του έργου είναι εξασφαλισμένη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει χάρτη σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Ισχύει από το 2019» λέει η Άγκυρα – Η ηχηρή απάντηση της Αθήνας

«Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται μονομερείς διεκδικήσεις» τόνισε η ελληνική πλευρά