OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Ερωτευμένος» με τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο Νταβούτογλου.

11/03/2011 - 05:42
Share on FacebookShare on Twitter

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη της Θεσσαλονικής φαίνεται οτι θα έρθει μέσω Τουρκίας! Αυτό υποσχέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία Αχμέτ Νταβούτογλου που δήλωσε χαρακτηριστικά » απο δω και πέρα όπου και να πάω στο εξωτερικό , όπου και να βρεθώ, θα προωθώ και θα διαφημίζω τη Θεσσαλονίκη, διότι είναι η πόλη που είμαι ερωτευμένος» δήλωσε ο Νταβούτογλου που μετά την περιοδεία του στη δυτική Θράκη έφτασε στην πόλη όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αρχικά επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο και το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ. Αμέσως μετά επισκέφθηκε τον Γιάννη Μπουτάρη το Δημαρχιακό Μέγαρο.
Η συνάντηση των δυο ανδρών ήταν διάρκειας περίπου μίας ώρας. Ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε οτι επιθυμεί τη συσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών, και κυρίως ζήτησε την βοήθεια απο τον Νταβούτρογλου για να προωθηση του σχεδίου αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη.
Ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε » επίσης υποσχέθηκα στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών να φτιάξουμε και έναν χώρο προσευχής για τους Μοσουλμάνους αλλά και νεκροταφείο για τους Μουσουλμάνους στην πόλη μας.». Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δήλωσε οτι επιθυμεί να υπάρχει θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης και υπενθύμισε οτι τον Μάϊο ξεκινούν οι πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών απο Θεσσαλονίκη προς Κωνσταντινούπολη. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μίλησε για «τούρκους αδελφούς μας που θα θέλαμε να τους βλέπουμε πιο συχνά στην πόλη μας».

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση του με τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά και τις υποσχέσεις του για τους Μουσουλμάνους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή και δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει οτι θέλει να αναπτυχθεί η πόλη που έχει τοσο μεγάλο πολιτισμό και υποσχέθηκε μια μέρα να έρθει να δώσει διάλεξη για τον Αριστοτέλη, στην Θεσσαλονίκη.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου το βράδυ της Τετάρης διανυκτέρευσε στην Καβάλα στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ. Το πρωϊ επισκέφθηκε το σπίτι του Μεχμέτ Αλί Πασα. Λίγο πριν την αποχώρηση του απο την πόλη ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στο θέμα των μουφτήδων χωρίς να ανεβάζει τους τόνους » είναι εσωτερικό θέμα , όμως στην παγκόσμια κοινότητα υπάρχουν στανταρτ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι θέμα θρησκευτικής ελευθερίας Εμείς διευκολύνουμε την εκλογή του Πατριάρχη, το κάναμε επειδή πιστεύουμε στην θρησκευτική ελευθερίỨ. Η συγκεκριμένη δήλωση Νταβούτογλου, δείχνει την επιλογή του, να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους στο θέμα αυτό , χωρίς να παραλείπει να στείλει μήνυμα για την επίλυση του ζητήματος.

Απο το ταξίδι του τούρκου υπουργού εξωτερικών κυρίως στα Μουσουλμανικά χωριά της Ξάνθης την Τετάρτη , φάνηκε οτι ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης, χωρίς να θέλει όμως να προκαλέσει με τις δηλώσεις του. . Στον Εχίνο τον περίμεναν περίπου 4000 Μουσουλμάνοι που φώναζαν συνθήματα υπερ του τούρκου υπουργού Εξωτερικών που δήλωσε » σας έφερα χαιρετισμούς απο την Ανατολή, απο τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απο τον πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιουλ. Η επίσκεψη του στον «ψευδομουφτή» Αχμέτ Μετέ έγινε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, λόγω καθυστέρησης του προγράμματος του τούρκου υπουργού.

Tags: ΘΡΑΚΗΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Related Posts

Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

26/12/2025 - 14:16
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Διεθνής εναέριος χώρος» και επιστροφή στις προκλήσεις: Γιατί η Τουρκία ξανανοίγει το μέτωπο του Αιγαίου

26/12/2025 - 07:54
Αιγαίο - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

25/12/2025 - 21:57

Διαβάστε Επίσης

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σκάφη τρίτων χωρών στην Οδησσό και στο Μικολάγιεφ

Kommersant: «Ο Πούτιν εξετάζει την ανταλλαγή εδαφών αλλά θέλει να κρατήσει όλο το Ντομπάς»

Η Καμπότζη καταγγέλλει βομβαρδισμούς της Ταϊλάνδης παρά τις συνομιλίες για νέα εκεχειρία

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert