OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γκιούλ:»Η ΕΕ θα κερδίσει από την ένταξη της Τουρκίας».

03/05/2011 - 06:44
Share on FacebookShare on Twitter

Την πεποίθησή του πως και οι δύο πλευρές θα έβγαιναν κερδισμένες από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ κατά τις συνομιλίες του με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, στη Βιέννη, όπου έφτασε το μεσημέρι για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη ενός αρχηγού του τουρκικού κράτους στην Αυστρία εδώ και δεκατρία χρόνια. 

    

   

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο προέδρων, μετά τις συνομιλίες τους, ο κ. Γκιούλ, εκφράζοντας κριτική στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει προσχωρήσει στην Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ αλλά δεν είναι μέλος της, ζήτησε διευκολύνσεις στο θέμα θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες, ενώ παρέπεμψε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του και στο γεγονός ότι η Τουρκία πληροί τα κριτήρια του Μάαστριχτ σε ότι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα.

    

   

Σε σχέση με τα προβλήματα ενσωμάτωσης στην αυστριακή κοινωνία, μεταναστών με τουρκικές ρίζες, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να υπάρξουν κοινές προσπάθειες για την επίλυσή τους και, καλώντας τους συμπατριώτες του να μάθουν τη γερμανική γλώσσα ώστε να έχουν «δύο μητρικές γλώσσες» και να αποτελέσουν τη γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός από μέρους των στους ισχύοντες κανονισμούς στην Αυστρία.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο Αυστριακός πρόεδρος τόνισε πως πρόκειται για «δύσκολες διαπραγματεύσεις», οι οποίες όμως έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από την ΕΕ και οι οποίες θα πρέπει να είναι «ανοικτές και δίκαιες», χωρίς κανείς να μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμά τους, το οποίο, όπως σημείωσε, για συνταγματικούς λόγους, θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα στην Αυστρία, στη βάση σχετικής απόφασης των κοινοβουλευτικών της κομμάτων. 

   

Η Βιέννη ζητούσε και ζητά μόνον μια προνομιακή σχέση για την Τουρκία, αντί της πλήρους ένταξης και τα πέντε κόμματα της αυστριακής Βουλής συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να έχουν τον τελευταίο λόγο. 

    

    
    

   


Tags: ΕΕΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

F-16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία δείχνει την ενόχλησή της και «σήκωσε» τέσσερα F-16 και άλλα τρία αεροσκάφη για παραβιάσεις στο Αιγαίο

05/03/2026 - 18:40
Ελλάδα - ΥΠΕΞ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία για τους Patriot: Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη

05/03/2026 - 12:08
Patriot
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία αντιδρά για τους Patriot στην Κάρπαθο με επίθεση στον Δένδια: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» [vid]

05/03/2026 - 11:26

Διαβάστε Επίσης

Στην Κύπρο τα ελικόπτερα Wildcat της Βρετανίας – Η Ιταλία στέλνει τη φρεγάτα Martinengo

Σειρήνες στο Ισραήλ – Ο στρατός κατηγορεί το Ιράν ότι χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς

ΗΠΑ: «Η επιχείρηση Επική Οργή κατά του Ιράν θα διαρκέσει ακόμα 4 ως 6 εβδομάδες»

IDF: Το Ισραήλ έπληξε το αεροπορικό αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης στη Βηρυτό [vid]

CENTCOM: «Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων δεν θα μείνουν αναπάντητες»

Έλληνας και πάλι ο Best Warrior του ΝΑΤΟ: Ιπτάμενος της 330Μ «Κεραυνός» ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος μεταξύ των πιλότων της Συμμαχίας

Η Πολεμική Αεροπορία στην κορυφή του TLP του NATO: Διακρίσεις για την 330Μ «Κεραυνός» και 347Μ «Περσέας»

IAF: Πλάνα από το κόκπιτ μαχητικού που πετάει πάνω από το Ιράν – Το μήνυμα του Ισραηλινού πιλότου

Top News

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Παράγουμε περισσότερες φουσκοχειλούδες ελαφρών ηθών influencers από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε

H Ιωάννα Τούνη έδειξε στο Instagram τα νέα σπίτια που αγόρασε στη Θεσσαλονίκη και τα ανακαινίζει

Ο Μπραντ Πιτ αποθεώθηκε από τους θαυμαστές του στην πλατεία Κοτζιά: Τα χειροκροτήματα και το «hello guys»

FT: Γιώργος Προκοπίου, ο Έλληνας εφοπλιστής που δεν λογαριάζει τους πυραύλους και τα drones στα Στενά του Ορμούζ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert