OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Η Χάλκη δεν αποτελεί ζήτημα αμοιβαιότητας»,λέει ο ΥΦΕΞ

12/09/2012 - 23:51
Share on FacebookShare on Twitter

To θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη »δε συνιστά ζήτημα αμοιβαιότητας όπως κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται» δήλωσε από την Πόλη ο Υφυπουργός Εξωτερικών   στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του και τις συνομιλίες που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
 Ο κ Τσιάρας προσδιόρησε την διάσταση του θέματος με σαφήνεια:» Πολύ απλά, είπε όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Μπαγίς »Χάλκη αντί Τζαμιού στην Αθήνα»,  θα μπορούσε κανείς να το δει και να το εντοπίσει σε δύο άξονες: στην, αν θέλετε, από όλους εκφρασμένη προσπάθεια καταγραφής και σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών, αλλά ακόμη περισσότερο σε ένα ζήτημα που αφορά στην τουρκική πλευρά, και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Αν κανείς δει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από αυτούς τους δύο άξονες, είναι εύκολο να φτάσει στην απάντηση. Δεν είναι θέμα αμοιβαιότητας», τόνισε για το αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Χάλκη.
 
Ο κ Κ. Τσιάρας επισήμανε ότι »έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας, η συνέχεια, η απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αποτελεί το ζωντανό σύνδεσμο με όλο τον Ομογενειακό Ορθόδοξο Ελληνισμό, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου που στην πραγματικότητα είναι ο θεματοφύλακας της θρησκευτικής μας πίστης.Έχουμε καταγράψει – τόνισε – τα θετικά βήματα που έγιναν από την τουρκική πλευρά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σ’ αυτή την προσπάθεια της διασφάλισης των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν τη συνέχεια της λειτουργίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θέλω να διαβεβαιώσω προς κάθε κατεύθυνση πως η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει τόσο τον Παναγιότατο Πατριάρχη του Οικουμενικού Θρόνου όσο και όλους τους Πατέρες που μαζί Του προσπαθούν σ’ αυτές τις δύσκολες πραγματικά εποχές.Είναι σημαντική προτεραιότητα της πολιτικής της Ελλάδος η στήριξη και η συνέχεια της λειτουργίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου»
Για το θέμα του Τζιαμιού στην Αθήνα ο υφυπουργός είπε ερωτηθείς σχετικά ότι »η ελληνική πολιτεία στο τελευταίο διάστημα βλέπει θετικά το συγκεκριμένο αίτημα, αλλά βεβαίως προσπαθώντας να διασφαλίσουμε όλους εκείνους τους όρους και τις ικανές συνθήκες που οι άνθρωποι που θα θέλουν κάθε φορά να προσέλθουν προκειμένου να ικανοποιήσουν την όποια θρησκευτική τους αναζήτηση σε ένα τέμενος να μπορούν να το κάνουν χωρίς να δημιουργούνται άλλους είδους προβλήματα. Είναι μία, θα έλεγα, καταγραφή η οποία αντιμετωπίζεται θετικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και είμαστε στην κατεύθυνση αναζήτησης λύσης», πρόσθεσε.
Αύριο  ο κ Τσίαρας θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, θα έχει συναντήσεις με ομογενειακές οργανώσεις  όπως και με τον Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως.;
Την Παρασκευή το πρωί θα παρακολουθήσει τη Λειτουργία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ναό του Πατριαρχείου για την οποία έγινε και η επίσημη επίσκεψη. 

Tags: ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΧΑΛΚΗ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert