Κατασκοπία-σεξ-μυστήριο:η νέα υστερία της Άγκυρας

Συνεχίζει η Άγκυρα τα σενάρια περί κατασκοπείας εναντίον της.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «BUGUN», η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας παρείχε εκπαίδευση στο προσωπικό διαφόρων υπουργείων και κρατικών φορέων, όπως τα υπουργεία Εξωτερικών,Άμυνας,Ενέργειας και το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, , προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κατασκοπείας.
Τα στελέχη της ΜΙΤ προειδοποίησαν και ενημέρωσαν για επιχειρήσεις κατασκοπίας εναντίον της Τουρκίας. Σύμφωνα με τους πράκτορες της ΜΙΤ:

– Ξένες Μυστικές Υπηρεσίας προσπάθησαν να υποκλέψουν κρατικά μυστικά για πολιτικά και οικονομικά θέματα.
– Πρέπει να τυγχάνει ειδικής προσοχής το προσωπικό που υπηρετεί στις ξένες Πρεσβείες.
– Θα πρέπει να αποφεύγεται η συναναστροφή με γυναίκες ξένης υπηκοότητας, δεδομένου ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως «πράκτορες». Εδώ «κολλάει» και το σενάριο περί «ελληνίδας κατασκόπου που αναζητείται».
– Δεν πρέπει να λαμβάνουν δώρα από ξένους, όπως κινητά τηλέφωνα και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και «έξυπνα τηλέφωνα», κυρίως «BlackBerry».

– Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται στις συσκευές παρακολούθησης εξ’ αποστάσεως. Πραγματικό κίνδυνο αποτελούν οι συσκευές κινητών τηλεφώνων, διότι μπορεί να υποκλαπούν συνομιλίες ακόμα κι αν αυτές είναι κλειστές.
– Να μην πραγματοποιούν στρατηγικές συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία.
– Όταν πρόκειται να ταξιδέψουν να κρατούν ως χειραποσκευή τους φορητούς υπολογιστές τους, τα USB και τους σκληρούς δίσκους.
– Να επιλέγουν με ιδιαίτερη προσοχή τα καταστήματα επισκευής των
ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Τα στελέχη παρουσίασαν στους εκπαιδευόμενους ξεχωριστά την κάθε συσκευή υποκλοπής, ενώ αναφέρθηκαν στην υποκλοπή πληροφοριών από τον φορητό υπολογιστή της ίδιας της Άνκελα Μέρκελ, ενώ ήταν απενεργοποιημένος καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον , κατάφερε, με εκβιασμό, να πείσει μια από τις χώρες του Κόλπου για την αγορά πολιτικών α/φών, ύψους 6 δισ.$ από την αμερικανική εταιρεία BOEING.
Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι και η ΜΙΤ έχει αναμειχθεί στην υπόθεση σύλληψης των LIA RAHMANOVA, NONA BURDULI και INESA, καταγωγής από Ρωσία, Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες έκλεψαν άκρως απόρρητα σχέδια από το ΓΕΕΘΑ, προκειμένου αυτά να τα μεταφέρουν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, κατά τις έρευνες που διεξήχθησαν για την υπόθεση του κυκλώματος πορνείας, στη Ναυτική Βάση Golcuk, εξακριβώθηκε ότι οι 3 γυναίκες, οι οποίες ανέπτυξαν σχέσεις με Τούρκους αξιωματικούς, ήταν πράκτορες ξένων χωρών. Στην κατάθεσή τους, οι συλληφθέντες για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί, ισχυρίστηκαν ότι για λόγους οικονομικούς πούλησαν στρατιωτικά μυστικά σε υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών.