Κρίσεις στρατηγών στη Τουρκία. Ποιες είναι οι προβλέψεις

Προετοιμάζεται η συνεδρίαση  του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας για τις κρίσεις αξιωματικών, αλλά φέτος δεν θα αλλάξει η ηγεσία σε επίπεδο Αρχηγών. 

Οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις θα γίνουν  στη συνάντηση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου , που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Αυγούστου.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας  SABAH, δεν αναμένονται για φέτος αλλαγές στην ανώτερη βαθμίδα των ενόπλων δυνάμεων και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου όπως  και οι διοικητές των Σωμάτων θα παραμείνουν στα πόστα τους.   
 Αυτή την εβδομάδα οι διοικητές των Σωμάτων (Στρατου, Ναυτικού, Αεροπορίας) αναμένεται να υποβάλλουν στο Γενικό Επιτελείο τις προτάσεις τους για τις προαγωγές.Ακόμα αναφέρει ότι βρίσκονται υπό κράτηση 68 ανώτεροι αξιωματικού, οι οποίοι δεν μπορούν να προαχθούν. Η εφημερίδα προσθέτει ότι η κυβέρνηση και ο στρατός θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε νομικές ρυθμίσεις προκειμένου να προστατέψουν τα »νόμιμα δικαιώματα» των φυλακισμένων αξιωματικών.

Να σημειωθεί -πέραν του δημοσιεύματος – ότι και ανεξάρτητοι στρατιωτικοί και διπλωματικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Άγκυρα θα αποφύγει αλλάγές στην ηγεσία αυτή την περίοδο λόγω της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Αν.Μεσογείου.