Κρίσεις στρατηγών στη Τουρκία. Πόσοι προβλέπεται να αποστρατευθούν

Κρίσεις αρχίζουν και στη Τουρκία. Το υπουργικό συμβούλιο χθες και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αύριο ασχολούνται εκτός από το θέμα της Συρίας και με τις κρίσεις στις ΕΔ. Τι προβλέπεται;

Η εφημερίδα Y. SAFAK  έχει πρώτο θέμα της τις προαγωγές – αποστρατεύσεις με τίτλο.  «22 στρατηγοί  θα συνταξιοδοτηθούν : οι φάκελοι 39 στρατηγών που έχουν συλληφθεί για την  «Βαριοπούλα» και άλλες υποθέσεις θα είναι το κύριο θέμα στην ατζέντα της σημαντικής συνόδου του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου».

Επίσης η  SABAH  γράφει σχετικά με το θέμα των προαγωγών – αποστρατεύσεων ότι το ΑΣΣ αναμένεται να πάρει απόφαση  για την τύχη 39 φυλακισμένων στρατηγών  που δικαιούνται προαγωγής.  

Υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μέλη των ενόπλων δυνάμεων δεν δύναται να προαχθούν εάν  είναι φυλακισμένοι ή δικάζονται.  Η εφημερίδα προσθέτει ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι οι στρατηγού που η θητεία τους επεκτάθηκε πέρυσι μπορεί να αποστρατευθούν, ενώ αυτοί που δικαιούνται προαγωγής φέτος μπορεί να πάρουν επέκταση θητείας. Άλλη εκδοχή είναι , όλοι οι φυλακισμένοι στρατηγοί να αποστρατευθούν και η τρίτη να λάβουν αναστολή.

Σύμφωνα με τη  Y. SAFAK,  η πρώτη εκδοχή είναι η πιθανότερη και εκτιμά  ότι 22  στρατηγοί θα αποστρατευθούν, ενώ για την τύχη των 17 που δικαιούνται προαγωγή θα κριθεί από τον πρωθυπουργλο κ, Ερντογάν και τον αρχηγό ΓΕΣ.