«Ο Κεμάλ Αττατούρκ ήταν ένας δικτάτορας»!Δήλωση τουρκάλας δημοσιογράφου

Η Ναγκεχάν Αλτσί μετά τον Τσε Γκεβάρα έθεσε στο στόχαστρο τον Ατατούρκ. : «Ο Ατατούρκ κέρδισε τον πόλεμο και πέτυχε, αλλά ήταν ένα δικτάτορας».

Η εκπομπή «Από τέσσερις πλευρές» του CNN TÜRK σφραγίστηκε από τα λόγια της Ναγκεχάν Αλτσί σχετικά με τον Ατατούρκ. Η Αλτσί δήλωσε πως
«ο Ατατούρκ κέρδισε τον πόλεμο και πέτυχε, αλλά ήταν ένα δικτάτορας». Τα λόγια αυτά που προκάλεσαν μεγάλη αντίδραση από τους θεατές, απορρίφθηκαν και από τους Αλτάν Οϊμέν και Ενβέρ Αϊσεβέρ. Μετά την ζωντανή λογομαχία η Νατζεχάν Αλτσί έκλεισε το θέμα λέγοντας ¨Η κριτική στον Ατατούρκ θεωρείται αδίκημα, συνεχίζουμε την Πέμπτη αυτήν τη συζήτηση¨. Μετά από αυτά τα λόγια της Αλτσί ξέσπασε ντόρος στα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης. Μεγάλη αντίδραση προκάλεσε το γεγονός ότι χαρακτήρισε τον Ατατούρκ ως δικτάτορα.
Η Νατζεχάν Αλτσί-αρθρογράφος της Ακσάμ μιλώντας για τον Τσε Γκεβάρα σε εκπομπή του CNN Türk είχε χρησιμοποιήσει την φράση «αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας βάρβαρος, ένας ανθρωποφάγος. Χιλιάδες ανθρώπους τους δίκασε και τους σκότωσε».
Βροχή οι αντιδράσεις στο twitter….

Εφ. Ραντικάλ-tourkikanea.gr