Ο «χάρτης» των τουρκικών ΕΔ, μετά από τις κρίσεις

Ενδιαφέρον παρουσίαζει η αποτύπωση για το πως διαμορφώνεται η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας  μετά τις αποφάσεις του  Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.Σχετικά με τις αποφάσεις αυτές  επισημαίνεται ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο επίπεδο Διοίκησης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Οζέλ θα ασκεί τα καθήκοντά του αυτά επί άλλα τρία χρόνια . Όσον αφορά τον Αρχηγό των Ναυτικών Δυνάμεων, τον Αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων και τον Αρχηγό των Αεροπορικών Δυνάμεων , αυτοί θα αποστρατευτούν το προσεχές έτος, γράφει η  Hurriyet .
 
Οσον αφορά τον Αρχηγό της Στρατοχωροφυλακής Μπεκίρ Καλιοντζού θα παραμείνει, γράφει,  επί ένα χρόνο στην θέση   του, το προσεχές έτος θα γίνει Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων και το 2015 θα αναλάβει την θέση του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων στην οποία λόγω ορίου ηλικίας θα μείνει επί δύο χρόνια και το 2017 θα αποστρατευτεί. Τότε στην θέση του αναμένεται να διοριστεί ο Στρατηγός Κουλουσί Ακάρ. 
 
Σημειώνεται ακόμα πως στην θέση του Διοικητή της Β Στρατιάς διορίστηκε ο Διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού Γκαλίπ Μεντί ο οποίος προήχθη σε Στρατηγό και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή. Άλλωστε η Β’ Στρατιά είναι αρμόδια για την προστασία της Ανατολίας από επιθέσεις που μπορεί να προέλθουν από το Ιράν, το Ιράκ και την Συρία.
 
Κατά τις κρίσεις αποστρατεύτηκε και ο Διοικητής των Ακαδημιών Πολέμου Στρατηγός Ασλάν Γκιουνέρ. Στο μεταξύ το αξίωμα του Διοικητή των Ακαδημιών Πολέμου έπεσε από το επίπεδο του Στρατηγού στο επίπεδο Αντιστράτηγου και στην θέση αυτή διορίστηκε ο Αντιστράτηγος Ραϊφ Ακμπάς.
 
 Αποστρατευθηκε ο πτέραρχος που »έφαγε» τους 34 αθώους
 
Η Vatan  στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Εφυγε εκείνος ο Διοικητής» γράφει ότι ο Διοικητής της Β Τακτικής Δύναμης Αεροπορίας του Ντιγιάρμπακιρ Αντιπτέραρχος Βεϊσί Αγάρ που ήταν μεταξύ αυτών που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για τον βομβαρδισμό των 34 πολιτών στο Ουλούντερε με την εντύπωση ότι είναι μέλη του ΡΚΚ, σημειώνεται ότι αποστρατεύτηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Υπάρχει ισχυρισμός ότι εκείνος ήταν ο αρμόδιος ο οποίος μαζί με άλλους δύο παρακολουθούσε τις εικόνες που εξασφαλίζονταν εκείνο το βράδυ από τα Heron και λέγεται ότι «πάτησε το κουμπί» για τον βομβαρδισμό.
 
H Cumhuriyet στην πρώτη σελίδα γράφει ( την γνωστή είδηση) ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αποστράτευση 40 Στρατηγών/Πτεράρχων/Ναυάρχων που κρατούνται λόγω των δικών «Εργκενεκόν», «Βαριοπούλα» και «28η Φεβρουαρίου» . Οι υπολειπόμενοι 28 Στρατηγοί/Πτέραρχοι /Ναύαρχοι που κρατούνται για τις ίδιες δίκες θα αποστρατευτούν το προσεχές έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Νταβατζής» στα κατεχόμενα της Κύπρου.Αυτός είναι ο ρόλος της τουρκικής πρεσβείας

Στολές για χημικό πόλεμο παραλαμβάνουν οι Τούρκοι

Τουρκία:οι εξοπλισμοί καλά κρατούν!