Παζαρεύουν την αντιπυραυλική ασπίδα οι Τούρκοι

“Ανατολίτικα” παζάρια φαίνεται ότι κάνει η Τουρκία για να εγκατασταθεί μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας στα εδάφη της. Οι γείτονες μας καθώς γνωρίζουν τις προθέσεις των ΗΠΑ, που επιθυμούν άμεσα την εγκατάσταση του συστήματος , καθυστερούν συνέχεια τις συνομιλίες για να κερδίσουν περισσότερα ανταλλάγματα στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal, αρχικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε τονίσει ότι, επειδή αυτή η αντιπυραυλική ασπίδα φαίνεται ότι θα εγκατασταθεί για να αντιμετωπίσει τις απειλές από το Ιράν και τη Συρία θέλησε να το συζητήσει το θέμα.
Οι γείτονες μας ζητούν το σύστημα της αντιπυραυλικής ασπίδας να ενταχθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και να μην αναφέρονται οι χώρες που ενδέχεται να υπάρχει απειλή. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως σε περίπτωση κατονομαστούν χώρες που προκαλούν την απειλή «τότε η Τουρκία γίνεται στόχος».
Επίσης στα παζάρια, η Άγκυρα απαιτεί την κάλυψη όλου του εναέριου χώρου της Τουρκίας, εναντίον των πυραυλικών επιθέσεων. Ουσιαστικά οι γείτονες μας μέσω της «αντιπυραυλικής ασπίδας» που θέλουν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ, προσπαθούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για επιθέσεις με πυραύλους από οποιαδήποτε χώρα κι αν προέρχεται , δηλαδή ακόμη και αν δεν κατονομάζουν εννοούν και την Ελλάδα!

Οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν ολοκληρώσει το σύστημα μέχρι και το 2015, στην Τουρκία σχεδιάζεται να εγκατασταθούν ραντάρ αλλά και μονάδες πυρός.