«Πόλεμος» ανάμεσα στη ΜΙΤ και την κυβέρνηση Ερντογάν.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Μεγάλος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ) και την τουρκική κυβέρνηση με αφορμή το θάνατο 35 αθώων Κούρδων στη Νοτιοανατολική Τουρκία, από τους βομβαρδισμούς τουρκικών μαχητικών.

  Ο τουρκικός στρατός και η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζουν πως είχαν λάβει πληροφορίες από την ΜΙΤ  για πιθανή παράνομη είσοδο ανταρτών του PKK στην Τουρκία. O Eρτντογάν στις χθεσινές του δηλώσεις επισημοποίησε την άποψη αυτή τονίζοντας πως «τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας , ξεκίνησαν το έργο τους μετά από τις πληροφορίες που είχαμε λάβει πληροφορίες πριν από 10 ημέρες πως επίκειται είσοδος μελών του PKK». Aυτή η δήλωση θεωρείται ξεκάθαρη «σπόντα» στη ΜΙΤ καθώς μόλις τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαπίστωσαν κινητικότητα στα τουρκο-ιρακινά σύνορα τα τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν και βομβάρδισαν στόχους. Μόνο που τα θύματα ήταν αθώοι πολίτες που ασχολούνταν με παρεμπόριο και όχι μέλη του PKK.

  H MIT παραβιάζοντας κάθε παράδοση εξέδωσε  ανακοίνωση που διαψεύδει τις πληροφορίες για λανθασμένη πληροφόρηση του τουρκικού στρατού. « Δεν αληθεύουν οι πληροφορίες πως η υπηρεσία μας είχε δώσει τις πληροφορίες που προκάλεσαν την επέμβαση όπου σκοτώθηκαν 35 πολίτες» αναφέρει η ανακοίνωση.

  Πάντως είναι ξεκάθαρο πως κυβέρνηση και στρατός συντάσσονται εναντίον της ΜΙΤ. Μια κόντρα που τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να συνεχιστεί.