Πως είδαν οι Τούρκοι τις εκλογές στην Ελλάδα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τα εκλογικά αποτελέσματα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Η εφημερίδα Vatan έχει τίτλο «ο Παπανδρέου πέρασε τις εξετάσεις των τοπικών εκλογών». Η ίδια εφημερίδα τονίζει ότι οι συγκεκριμένες εκλογές είχαν πάρει χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» για την κυβέρνηση και αναφέρει ότι με το αποτέλεσμα ο Παπανδρέου ησύχασε χωρίς να αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές.

H Sabah έχει τίτλο « Το ΠΑΣΟΚ ταρακουνήθηκε αλλά δεν κατέρρευσε». Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η στήριξη των ελλήνων προς το κυβερνών κόμμα μειώθηκε αλλά όχι όσο αναμενόταν και ότι ο Παπανδρέου ανακοίνωσε τη συνέχισης των προσπαθειών της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.

Η εφημερίδα Zaman γράφει « ο Παπανδρέου είναι ευχαριστημένος από το το αποτέλεσμα» και τονίζει ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχασε ψήφους όμως παρέμεινε πρώτο κόμμα , ένα αποτέλεσμα που αποκλείει τις πρόωρες εκλογές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk αναφέρει « Ο Παπανδρέου ηρέμησε, δεν πάει σε πρόωρες εκλογές». Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρεται στο μειωμένο ποσοστό συμμετοχής και μιλά για « σιωπηλή διαμαρτυρία» των ελλήνων προς τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.