Προκαλούν συνέχεια οι Τούρκοι-το Πίρι Ρέις κοντά στην Αφροδίτη

Φιρί-φιρί το πάνε οι Τούρκοι.Και μόνο οι σκέψεις για να πάει το Πίρι Ρέϊς κοντά στη πλατφόρμα της Noble Energy, ανεβάζουν το θερμόμετρο.

Προκαλούν συνέχεια οι Τούρκοι-το Πίρι Ρέις κοντά στην Αφροδίτη

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

  

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

  
To Πιρί Ρείς θα κάνει έρευνες στο οικόπεδο 12 όπου ήδη έχουν ξεκινήσει τις έρευνες τους οι Ελληνοκύπριοι». Αυτό υποστηρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες Hürriyet και Ηabertürk. Αν η είδηση αυτή επαληθευτεί τότε το «θερμό επεισόδιο» στην Κύπρο είναι θέμα λίγων ημερών.

   Η Ηürriyet υποστηρίζει πως το «ψευδοκράτος» έχει χωρίσει την ΑΟΖ σε 7 περιοχές από το Α έως το G. H τελευταία αυτή περιοχή «τέμνεται ακριβώς με το σημείο όπου κάνουν έρευνες οι Ελληνοκύπριοι. «Το Πιρί Ρείς μαζί με πλοία του τουρκικού στόλου πηγαίνουν  ακριβώς στο σημείο οπου οι Ελληνοκύπριοι θα αναζητήσουν πετρέλαιο.» η τουρκική εφημερίδα προβλέπει «θερμές ημέρες» στη Μεσόγειο. 

Η εφημερίδα Ηabertürk αναφέρει πως «το Πιρί Ρείς αγγίζει την Αφροδίτη» και τονίζει πως οι έρευνες του τουρκικού σκάφους θα γίνουν «σχεδόν δίπλα από το οικόπεδο 12  των Ελληνοκυπρίων.»

Διαβάστε επίσης: το αλφαβητάρι των ελληνοτουρκικών

                              το νέο ερευνητικό σκάφος των Τούρκων. Το λένε Τσακαμπέι

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.