Θρίλερ με το ρωσικό πλοίο με τα πυρομαχικά!Έφτασε Συρία!

Σε λιμάνι της Συρίας κατέπλευσε το ρωσικών συμφερόντων πλοίο Chariot, το οποίο είναι φορτωμένο με πυρομαχικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΡΙΚ, το σκάφος έφθασε στη Συρία λίγο πριν από το μεσημέρι.

Το σκάφος απέπλευσε την Τετάρτη το απόγευμα από το αγκυροβόλιο του λιμανιού της Λεμεσού.

Ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί η «ελληνοκυπριακή πλευρά», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, άφησε το πλοίο να φύγει, παρά το εμπάργκο κατά της Συρίας.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, από χθες το σκάφος δεν δίνει στίγμα για τη θέση που βρίσκεται, αφού το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης είναι κλειστό.

Το Chariot δεν βρίσκεται ούτε και στον κατάλογο των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Αλαλούμ για το που βρίσκεται το πλοίο

Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στη Τουρκία εμφανίζεται ως προορισμός του πλοίου “Chariot” από μηχανές δορυφορικής παρακολούθησης κινήσεων πλοίων στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, για την ώρα 13.40, το πλοίο εμφανίζεται να βρίσκεται στο σημείο 34.519661/33.451328, νοτιοανατολικά από το Ακρωτήρι Λεμεσού με κατεύθυνση ανατολική και να κινείται με ταχύτητα 8,4 kn.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σήμερα στο θέμα του πλοίου, τονίζοντας ότι αυτό μεταφέρει οπλισμό από τη Ρωσία προς τη Συρία, έχοντας ξεκινήσει από την Αγία Πετρούπολη. Στα ρεπορτάζ σημειώνεται ότι οι κυπριακές αρχές μετά από μια μέρα, επέτρεψαν στο πλοίο να αναχωρήσει από τη Λεμεσό, μετά τη δέσμευση του καπετάνιου ότι αντί της Συρίας θα κατευθυνθεί σε άλλη χώρα.



Ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χρίστος Χριστοφίδης, υπεραμύνθηκε των χειρισμών της Κυβέρνησης γύρω από την υπόθεση με το πλοίο.

Η κυβέρνηση, είπε, αντιμετώπισε ένα πολύ δύσκολο θέμα, με πολύ λεπτούς χειρισμούς.

Τόνισε πως εκείνο που έχει σημασία για τον μέσο πολίτη, είναι ότι με πρώτιστο το κριτήριο του συμφέροντος και με όλες τις νενομισμένες διαδικασίες, υπήρξε μια θετική κατάληξη ενός ευαίσθητου θέματος.

Από εκεί και πέρα, είπε, θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πει περισσότερα.

Ο κ. Χριστοφίδης απέρριψε τη θέση ότι θα υπάρξουν επιπλοκές σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση έκανε το σωστό.

Ανέφερε ακόμη ότι εκτός από τις αντιδράσεις του ΔΗΣΥ δεν έχει αντιληφθεί να διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης οποιοσδήποτε άλλος.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απέπλευσε από τη Λεμεσό ρωσικό πλοίο με 35 τόνους πυρομαχικά και όπλα. Είχε προορισμό τη Συρία