Το τζαμί του Μπουτάρη θυμήθηκαν οι Τούρκοι

Πρόταση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη να λειτουργήσει ως τέμενος το Γενί Τζαμί, από το τρέχον Μπαϊράμι εκκρεμεί για απόφαση, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Η εφημερίδα σε ανταπόκριση από την Αθήνα, με τον τίτλο « Το ναμάζι στο τέμενος έμεινε για άλλο Μπαϊράμι» γράφει ότι ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης , που κάνει προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους τούρκους τουρίστες στην πόλη του ,   προέβη σε ενέργειες για να λειτουργήσει το Γενί Τζαμί που είναι κλειστό από 1924, αυτό το Μπαίράμι,.
Στην πρόταση του κ Μπουτάρη μέχρι στιγμής, δεν δόθηκε απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ και από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται .
Το Γενί Τζαμί χρησιμοποιείται ως Μουσείο .
 
Σε ξεχωριστό δημοσίευμα, δίπλα στην ανταπόκριση με τον τίτλο « Αν δε γίνει θα πάμε στο ΕΔΑΔ» γράφει ότι και για το θέμα τεμένους στην Αθήνα επικρατεί πλήρης ασάφεια. Η Ελλάδα,γράφει, είχε αποφασίσει τον περασμένο Σεπτέμβριο να μετατρέψει σε τέμενος μια παλιά αποθήκη των Ναυτικών Δυνάμεων στο Βοτανικό έκτασης 1000 τετραγωνικών μέτρων.
Ο Πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων στην Ελλάδα , που είναι έλληνας πολίτης κ. Ναϊμ Ελγκανχτούρ , μίλησε στην Hurriyet και είπε: «θα περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο. Αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν , θα αποταθούμε στο ΕΔΑΔ.