Τουρκικές “κουτοπονηριές” για δύο ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Τουρκικές “κουτοπονηριές” για δύο ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο.

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Δεν υπάρχει θέμα ματαίωσης των ελληνικών ασκήσεων ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και ΙΩΝΑΣ”, διαβεβαιώνουν από το ΥΠΕΞ. Αφορμή για την διαβεβαίωση του αυτονόητου οι πληροφορίες που “σπρώχνουν” διάφοροι κύκλοι περί …ανταπόδωσης της Ελλάδας στην τουρκική κίνηση να μην κάνουν οι τουρκικές ΕΔ …την τελική “επίδειξη” ενώπιον της πολιτικής τους ηγεσίας!

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Η Άγκυρα με μία “κουτοπόνηρη” ανακοίνωση προσπάθησε να παρουσιάσει την ματαίωση του …σώου των ασκήσεων ΕΦΕΣ και ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ ως ματαίωση των ασκήσεων!

Το τελευταίο δεκαήμερο οι Τούρκοι είχαν μετατρέψει σε κόλαση το Αιγαίο,με μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου και άκρως προκλητική συμπεριφορά. Μετά από αρκετό καιρό , το “κοντέρ” έγραφε δεκάδες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη -τα περισσότερα οπλισμένα- να κάνουν παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Οι δύο ελληνικές ασκήσεις που τουλάχιστον όπως λένε από το ΥΠΕΞ δεν πρόκειται να ματαιωθούν είναι θα γίνουν στο κεντρικό Αιγαίο (η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ) και στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου ο ΙΩΝΑΣ. Η δεύτερη που θα γίνει στην περιοχή που οι Τούρκοι επιχειρούν να βάλουν “γκρίζο” έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7 Ιουνίου.
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Έχουμε μια δομημένη σχέση που αποδίδει απτά αποτελέσματα»

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων επαναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.