Τουρκικός Τύπος» Αμυντική γραμμή κατά του Ισραήλ», «Βαρεθήκαμε την υπόθεση της Κύπρου»

  

   MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

  «Αμυντική γραμμή κατά του Ισραήλ» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet που αναφέρει πως η Άγκυρα έχει σχέδιο αντιμετώπισης κρίσης σε περίπτωση που το Ισραήλ αποφασίσει να χτυπήσει το Ιράν. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Τουρκία, αν το Ισραήλ προσπαθήσει να κάνει το χτύπημα και να περάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας , η Άγκυρα  θα κλείσει τον εναέριο της χώρο .Η Cumhuriyet αναφέρει πως σε περίπτωση που τα ισραηλινά μαχητικά προσπαθήσουν να περάσουν από την Τουρκία , θα ενεργοποιηθούν οι πύραυλοι Hawk. Παράλληλα «σε ετοιμότητα βρίσκεται η αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ και οι πιλότοι των μαχητικών έχουν ενημερωθεί, για τις ιδιότητες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας».

 

« Βαρεθήκαμε από την υπόθεση αυτή» είναι ο τίτλος της Milliyet που κάνει αναφορά στις συνομιλίες που ξεκινούν σήμερα στις ΗΠΑ για το Κυπριακό ανάμεσα στο Χριστόφια και Έρογλου. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα στο ράντζο Greentree o γ.γ. του ΟΗΕ Mπαν Κι Μουν θα ζητήσει τη συμφωνία των δυο πλευρών και θα στείλει το μήνυμα τονίζοντας « βαρεθήκαμε την υπόθεση αυτή, φέρτε λύση αλλιώς να επιστρέψουμε  σπίτια μας»

 

« Όσο σκάβουν βγαίνουν νεκροί» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Zaman. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως στις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονταν κοντά σε στρατόπεδο της στρατοχωροφυλακής βρέθηκαν νεκρά σώματα 13 ατόμων που έχουν θαφτεί τα τελευταία χρόνια. Η εφημερίδα ανφέρει πως πιθανότατα οι σοροί ανήκουν σε άτομα που είχαν δολοφονηθεί από παραστρατιωτικούς.