Τουρκικός Τύπος » Στημένα και στην τηλεόραση», » Οι εισαγωγές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σπάνε ρεκόρ»

  

MANΩΛΗΣ  ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

     “Στημένα και στην τηλεόραση” είναι ο τίτλος της εφημερίδας Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στην επιχείρηση που πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία σε 7 εταιρείες παραγωγής αλλά και στην εταιρεία μέτρησης τηλεθεάσεων AGΒ. Σύμφωνα με τις κατηγορίες οι εταιρείες παραγωγής σε συνεργασία με την AGB είχαν βρει πολλά ονόματα ιδιοκτητών των μηχανημάτων τηλεθέασης τους οποίους και χρηματοδοτούσαν για να αυξήσουν την τηλεθέαση πολλών σειρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα η προσπάθεια άντλησης διαφημίσεων από την πίτα των διαφημίσεων  ύψους8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

«Οι δυο πρωταθλητές των εισαγωγών» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Habertürk και κάνει αναφορά στο αυξανόμενο εμπορικό ισοζύγιο το οποίο φτάνει τα 100 δισεκατομμύρια Ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου που η αξία τους ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια Ευρώ.

 

« Η χώρα των γάμων» είναι ο τίτλος της Akşam η οποία αναφέρει πως η πόλη με τους περισσότερους γάμους στον κόσμο είναι η Κων/πολη. Η εφημερίδα αναφέρει πως χιλιάδες ζευγάρια ξένων προτιμούν να κάνουν το γάμο τους στην Πόλη. Στο σύνολο στην Κων./πολη έγιναν 166.000 γάμοι μόνο το 2011, ακολουθεί το Λας Βέγκας με 130.000 γάμους.