Τούρκος δεκανέας αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της ένοπλης σύγκρουσης με το PKK

Τούρκος δεκανέας αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της ένοπλης σύγκρουσης με το PKK

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

  Λεπτομέρειες που σοκάρουν, αναφέρει ένας δεκανέας του τουρκικού στρατού για τις συγκρούσεις της Πέμπτης στα περίχωρα του Ντιγιαρμπακίρ όπου σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες.

  «Μέχρι τα ξημερώματα περιπολούσαμε. Είχαμε εξαντληθεί. Μόλις σταματήσαμε για να ξεκουραστούμε , άρχισαν να μας ρίχνουν βόμβες από παντού» αναφέρει ο δεκανέας στην εφημερίδα Radikal, που τονίζει πως στην περιοχή περιπολούσαν περίπου 200 στρατιώτες.

   «Μόλις άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες , ξέσπασε πυρκαγιά. Οι δικοί μας από τη μία προσπαθούσαν να σωθούν από τις φλόγες και από την άλλη πυροβολούσαν» τονίζει ο ίδιος.

  Ο τούρκος δεκανέας τονίζει πως κάποια από τα θύματα της επίθεσης του PKK σκοτώθηκαν λόγω της πυρκαγιάς. Πάντως ο ίδιος επιμένει να τονίζει πως παρά τις ειδοποιήσεις τους το πρώτο ελικόπτερο στην περιοχή εμφανίστηκε μία ώρα μετά τις συγκρούσεις.

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσελίκ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: «Κανείς δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία μέσω επιδείξεων ισχύος»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την αντίθεση της Άγκυρας στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο