OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Ύποπτα» τα σενάρια περί Ελλήνων κατασκόπων στη Τουρκία.

12/03/2011 - 06:03
Share on FacebookShare on Twitter

Υποβαθμίζουν χωρίς να σχολιάζουν το δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΑΜΠΑΧ,περί “εξάρθρωσης κυκλώματος κατασκόπων υπέρ της Ελλάδας” στην Αθήνα.
Κάποιοι το χαρακτηρίζουν “ύποπτο” καθώς βγήκε στον αέρα,λίγες ώρες μετά από την περιοδεία Νταβούτογλου στη Θράκη που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ,αλλά τα σχόλια φθάνουν μέχρι εκεί.

Σύμφωνα με τo τηλεοπτικό δίκτυο Samanyolu το κύκλωμα με τη συμμετοχή του έλληνα πράκτορα αποκαλύφθηκε όταν τούρκος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος έχει συλληφθεί και με την κατηγορία στο σχέδιο συνομωσίας «Βαριοπούλα» προσπάθησε να παραδώσει στον έλληνα Γεώργιο Αμουτζόπουλο ένα «κρυφό σχέδιο» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Πιθανότατα για την κατασκευή ενός νέου πλοίου και τις τεχνικές δυνατότητες του. Στο θέμα έχει παρέμβει και ο εισαγγελέας που εξετάζει το σχέδιο «Βαριοπούλα» αλλα και στρατιωτικός εισαγγελέας. Δεν έχει γινεί γνωστό σε τι φάση ερευνών βρίκσεται η ΜΙΤ.

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Sabah ισχυρίζεται οτι η τουρκική ΜΙΤ κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα ελλήνων πρακτόρων αλλά και πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γεώργιος Αμουτζόπουλος, ο οποίος εργάζονταν σε τουρκική τράπεζα που εξαγοράστηκε απο ελληνική τράπεζα αλλά και η τουρκάλα σύζυγος του Μπιρντέμ Τσετίνκαγια ήταν απο τα βασικά στελέχη αυτού του κυκλώματος. Το κατηγορητήριο που έχει ετοιμάσει το στρατοδικείο, αναφέρει οτι η ΜΙΤ άρχισε να διαρρέει εσκεμμένα πληροφορίες απο τον Μάϊο του 2009 για να καταφέρει να διαπιστώσει τον τρόπο που «φεύγουν» οι στρατιωτικές πληροφορίες προς την Ελλάδα. Διότι υπήρχαν σχετικές υποψίες και πληροφορίες. Ολη η έρευνα ξεκίνησε μετα απο καταγγελία του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK).
H εφημερίδα Sabah αναφέρει οτι ο Αμουτζόπουλος μέσω της συζύγου του «αγόραζε» διάφορες στρατιωτικές πληροφορίες τις οποίες τις έστελνε στην Ελλάδα.

Οι στρατιωτικός εισαγγελέας υποστηρίζει οτι πολλά σχέδια ανάπτυξης οπλικών συστημάτων που κατασκέυαζαν οι στρατιωτικές βιομηχανίες ASELSAN, HAVELSAN αλλά και τα σχέδια του TUBITAK είχαν περάσει σε χέρια ελλήνων πρακτόρων ή πρακτόρων που δούλευαν για την ΕΥΠ.
Ο εισαγγελέας αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα. Δυο υπάλληλοι του ΤUBITAK, o Tζουνέιτ Χακαν Μπαγτζίογλουλλαρι και ο Αϊσάμ Ακσεςμ έδιναν πληροφορίες στον Γιουτζέλ Τσιπλί. Αυτός τις μετέφερε στον αρχηγό του κυκλώματος στον αξιωματικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Ιμπραχίμ Σεζέρ, αυτός τις έδινε στην Μπιρντέμ Τσετίνκαγια η οποία είναι σύζυγος του Αμουτζόπουλου. Τελικός προορισμός όλων αυτων των πληροφοριών μέσω του Αμουτζόπουλου ήταν η Ελλάδα.
Τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος συνελήφθησαν πριν απο λίγους μήνες.

Tags: ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert