OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Υπουργός Άμυνας Κύπρου:»Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για τις τουρκικές αντιδράσεις»

30/12/2011 - 00:03
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και να λαμβάνει τα μέτρα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενα πιθανώς προκύψουν από την Τουρκία ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης μιλούσε ύστερα από σύσκεψη της Μόνιμης Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων σε θέματα έρευνας και διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών και Συγκοινωνιών και Έργων, η ηγεσία του Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.



Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης είπε ότι «έχουμε συζητήσει θέματα συντονισμού και αποτελεσματικότητας, ώστε η Κύπρος, τόσο στα όρια του FIR Λευκωσίας όσο και στο χώρο της ΑΟΖ, να μπορεί να ασκήσει με αποτελεσματικότητα και δυνατότητες χρήσιμης παρέμβασης τα κυριαρχικά του δικαιώματα, πολύ περισσότερο τώρα που, με τις εξελίξεις στην ΑΟΖ θα υπάρχουν περιπτώσεις, και υπήρξαν τελευταίως δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε να συντονίσει το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραυματιών από την πλατφόρμα της Noble».

Γι αυτούς τους λόγους, συνέχισε «επιχειρούμε και συντονιζόμαστε ώστε το κράτος να μπορεί να παρεμβαίνει με ικανότητα και αποτελεσματικότητα για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικές χώρες σε θέματα έρευνας και διάσωσης ο Υπουργός Αμυνας απάντησε ότι «έχουμε συνεργασία με την Ελλάδα, το Ισραήλ και με άλλες γειτονικές χώρες και προγραμματίζουμε συνεργασία με πραγματικές ασκήσεις επί του θέματος».

Επίσης, ανέφερε, έχουμε συμφωνίες με ορισμένες χώρες, ενώ με άλλες είμαστε στη διαδικασία για καταρτισμό συμφωνιών στα θέματα έρευνας και διάσωσης ώστε η Κύπρος να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει λόγω της γεωγραφικής θέσης, ως περιφερειακό κέντρο σε θέματα έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με τα γειτονικά μας κράτη. 

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ο εξοπλισμός της Κύπρου θεωρείται ικανοποιητικός για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «είναι ικανοποιητικός.

Πάντα όμως υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση του και με νέα μέσα».

Ο υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε για τους τρόπους που η Κυπριακή Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενες προκλήσεις από την Τουρκία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ύστερα και από τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των γεωτρήσεων για ανεύρεση υδρογονανθράκων από την Noble Energy.

«Δεν θέλω να προχωρήσω σε υποθέσεις για την αντίδραση της Τουρκίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο Υπουργός. 

Ερωτηθείς για τη συνεργασία της Κύπρου με τις Βρετανικές βάσεις στο νησί, ο κ. Ηλιάδης απάντησε πως «εάν και όταν χρειαζόμαστε τη συνεργασία τους δεν έχουμε επιφύλαξη να την επιδιώκουμε».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Tags: ΕΛΛΑΔΑΗΠΑΚΡΙΣΗΜΕΣΗΑΝΑΤΟΛΗΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Related Posts

Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή μεταξύ μας» – Οι δηλώσεις από την Άγκυρα [vid]

11/02/2026 - 17:41
Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο «Λευκό Παλάτι»

11/02/2026 - 15:15
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες

11/02/2026 - 14:28

Διαβάστε Επίσης

Στη Θράκη ο Νίκος Δένδιας: Τι είπε για το Στεγαστικό Πρόγραμμα των ΕΔ και τη μουσουλμανική μειονότητα [pics, vid]

Ιράν: Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο – Ο Παχλαβί καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι πρέπει να κινηθεί γρήγορα, αλλιώς θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία – Η Ρωσία θέλει συμφωνία»

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο – Το Πεκίνο δηλώνει πρόθυμο να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια

Πολεμικό Ναυτικό: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας με τις ασκήσεις «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/26» και «ΓΡΙΠΟΣ 1/26» [pics]

WSJ: Μια μικρή ομάδα Ουκρανών «κατέστρεψε» τα στρατεύματα του NATO σε άσκηση με drones

Σχολή Πεζικού: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Ανθυπολοχαγών και Λοχιών Τάξης 2025

Linza 3.0: Ο Ζελένσκι παρέλαβε το πρώτο drone από την ουκρανο-γερμανική κοινοπραξία QFI – Θα παράγονται 10.000 ετησίως

Top News

Μαρία Ηλιάκη: Νευρίασα με το κόψιμο της Ελένης Τσολάκη - Η Κατερίνα Καραβάτου είναι μια ιδιαίτερη παρουσιάστρια

Αγίου Βαλεντίνου: Για τη γιορτή των ερωτευμένων φτιάξτε τη συνταγή με τα περισσότερα «χτυπήματα» παγκοσμίως

Άρης Τερζόπουλος: Γνώρισα τον Πέτρο Κωστόπουλο ως εραστή της γυναίκας μου

«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήθελε χθες να πάει να τραγουδήσει, αλλά δεν τον αφήσαμε», αποκάλυψε ο γιατρός του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert