«Αγρίεψε» και ο Κιλιτσντάρογλου: «Θα δείξουμε στους Έλληνες τι θα γίνουν τα όπλα στα νησιά»

Ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, άδραξε την ευκαιρία για ανθελληνικό κρεσέντο

Onalert Newsroom
Κιλιτσντάρογλου

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φαίνεται πως το θέμα της «αποστρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα της – μακράς – προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, αφού με το θέμα ασχολήθηκε σήμερα και ο Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ επισκεπτόταν συγγενή θανόντος στο επεισόδιο του πλοίου «Μαβί Μαρμαρά», άδραξε την ευκαιρία για ανθελληνικό κρεσέντο.

Αναφερόμενος στην «στρατιωτικοποίηση» των ελληνικών νησιών, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Η κυβέρνηση (στην Τουρκία) θα αλλάξει, θα είμαστε στην εξουσία. Οι ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι είμαστε Εθνικιστές. Ξέρουν πολύ καλά από ποια παράδοση προερχόμαστε και πώς προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας. Ταυτόχρονα γνωρίζουν και τον αείμνηστο Ετζεβίτ και τον αείμνηστο Ερμπακάν. Ξέρουν πολύ καλά. Ας μιλήσουν τώρα, θα τους δείξουμε τι θα τα κάνουν τα όπλα σε αυτά τα νησιά όταν έρθουμε στην εξουσία».

Πηγή: hurriyet.com.tr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική και τουρκική σημαία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φιντάν για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – «Η Ελλάδα είναι η μόνη αδειοδοτούσα χώρα», λένε διπλωματικές πηγές

Την Παρασκευή υπήρχε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της Ελλάδας με την Τουρκία με αφορμή τις NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο «Abeille Marengo»