Αιγαίο: Επέστρεψαν τα τουρκικά μαχητικά F-16 με υπερπτήσεις στο Καστελόριζο

Για ακόμα μια ημέρα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία «χτύπησε» στο Αιγαίο, με τα μαχητικά αεροσκάφη της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκαν υπεπρτήσεις πάνω από το Καστελόριζο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Στην θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του «ψευδοκράτους», όπως επεσήμανε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Άγκυρα αποφάσισε να προκαλέσει με την γνωστή πρακτική των υπερπτήσεων, καθώς δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν από λίγο πάνω από το Καστελόριζο.

Στο στόχαστρο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το Καστελόριζο. Δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος 28.000 ποδών στις στις 10:52 π.μ.

Συνεχίζουν από χθες στο Αιγαίο

Υπενθυμίζεται πως χθες, τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν δύο φορές πάνω από το Καστελόριζο και μία πάνω από τη Ρω. Συγκεκριμένα στις 15:00 ένα F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση σε ύψος 26.000 ποδών πάνω από το Καστελόριζο, ενώ μισή ώρα αργότερα ένα ζεύγος F-16 πέταξε ξανά πάνω από το ακριτικό νησί σε ύψος 30.000 ποδών.

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίστηκε με δύο υπερπτήσεις ζεύγους μαχητικών, σε ύψος 29.000 και 30.000 ποδών αντίστοιχα, πάνω από τη Ρω.