Αιγαίο: Παραβιάσεις στον αέρα και στη θάλασσα η συμπαράσταση της Τουρκίας

Στα λόγια και στα χαρτιά έμεινε η συμπαράσταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έχουν βυθίσει στο πένθος τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία δείχνουν ότι η Άγκυρα επέδωσε και σε αυτήν την συγκυρία διαπιστευτήρια ανηθικότητας με παραβιάσεις τόσο στον αέρα όσο και στην θάλασσα.  Στις 24 Ιουλίου και ενώ δεν είχαν συμπληρωθεί παρά ελάχιστες ώρες από την τραγωδία στο Μάτι, το κοντέρ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο έγραψε 35 παραβιάσεις: έργο δυο κατασκοπευτικών αεροσκαφών CN-235. 

Μπορεί τα εικοσιτετράωρα που επακολούθησαν τα γεράκια της Άγκυρας, να έριξαν το θερμόμετρο στο αρχιπέλαγος, κάνοντας μικρό αριθμό παραβιάσεων και παραβάσεων, ωστόσο δεν παρέλειψαν να κάνουν δυναμικό σεφτέ την 1η Αυγούστου. 41 φορές παραβίασαν τα διεθνή νόμιμα τα CN-235 και τα ATR-72 του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Στο ίδιο έργο θεατές και στη θάλασσα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες από τις 23 Ιουλίου και μετά καταγράφηκαν 30 περιστατικά και συνολικά 70 παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών μας Υδάτων. Δραστηριότητα που συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό.