Αιγαίο: “Ποδαρικό” στο 2019 με προκλήσεις στο Καστελόριζο από την Τουρκία

Με την γνωστή τακτική των Navtex.

πλοία - Καστελόριζο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ποδαρικό με προκλήσεις στο Αιγαίο προγραμματίζει η Άγκυρα με την γνωστή τακτική των Navtex. Σε κάθε περίπτωση η ναυτική οδηγία για τα διμερή γυμνάσια στις 3 Ιανουαρίου, με συμμαχικές δυνάμεις νότια της Μεγίστης παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή.

Καταρχάς βρίσκεται σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και η διεξαγωγή της με navtex που εκπέμπεται από τουρκικό σταθμό, θα έριχνε νερό στο μύλο της τουρκικής προπαγάνδας.

Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα τουρκικά τερτίπια, άλλωστε μόλις την περασμένη εβδομάδα, η τουρκια πάλι με ναβτεξ αλλά και φωτογραφίες επιχειρούσε να παρουσιάσει ότι έκανε δυτικά της παφου κοινή ασκηση με αμερικανικά πλοία.

Την ώρα μάλιστα που Πάνος Καμμένος βρισκόταν στον Άγιο Ευστράτιο η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέπεμπε ακόμη μια ναβτεξ σύμφωνα με την οποία και πάλι στις 3 Ιανουαρίου θα έκανε άσκηση με πυρά μεταξύ αγίου ευστρατίου και λέσβου.

Δείτε τους χάρτες με τις τουρκικές Navtex


Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.