OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Ακυβέρνητο Αιγαίο» με «φέσι» τουρκικό! Γιατί επιμένει το Βερολίνο για τα «εξωτερικά σύνορα» της ΕΕ

07/12/2015 - 19:02
Share on FacebookShare on Twitter

Από τον Πιουριφόϊ στον Δρ.Σόοφ! Από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς πρεσβευτές περάσαμε στους Γερμανούς! Η ιστορία κύκλους κάνει ειδικά σ΄ αυτή τη “γωνιά” των Βαλκανίων!

Τα όσα έγραψε η γερμανική εφημερίδα Die Welt και επιβεβαιώθηκαν επί της ουσίας από την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα θα πρέπει να μας προβληματίσουν ιδιαίτερα όχι μόνο γιατί είναι εξαιρετικά προσβλητικά για τη χώρα. Αν συνδυάσουμε την είδηση της γερμανικής επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας με όσα ειπώθηκαν από το Βερολίνο για τα “εξωτερικά σύνορα” της ΕΕ, θα καταλάβουμε ότι το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή είναι πρωτίστως γεωπολιτικό. Η οικονομία ήταν και είναι το…όπλο -εργαλείο.

Τι είπε η γερμανική κυβέρνηση για τα σύνορα;

Το Βερολίνο είναι “υπέρ της εξέλιξης μιας ευρωπαϊκής διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε την ανάγκη να μπορούν να στηριχθούν τα κράτη-μέλη που υφίστανται μεγαλύτερη πίεση από την προσφυγική κρίση. Το Βερολίνο επισήμανε ακόμη ότι η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις στην ΕΕ αποτελεί «ύψιστη έκφραση κυριαρχίας». Ενδιαφέρουσα γερμανική άποψη! “Παραχωρήστε μας κυριαρχία για να…είστε κυρίαρχοι”!

Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία που το πάνε οι Γερμανοί επαναφέρουν τον …εκβιασμό με τη συνθήκη Σένγκεν:

«Η ελεύθερη κίνηση στο πλαίσιο της Σένγκεν αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Ωστόσο αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν εγγυηθούμε τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Ελεύθερη ζώνη Σένγκεν και αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων αποτελούν δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και σημαντικός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι να πετύχουμε καλύτερη φύλαξη», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και προσέθεσε ότι η Γερμανία προσπαθεί για αυτό σε όλα τα επίπεδα.

Σ΄ αυτά προσθέστε και τις επίμονες …συστάσεις που είχαμε το τελευταίο διάτημα πάλι από το Βερολίνο για “κοινές περιπολίες” με την Τουρκία. Και αυτό είναι το ανησυχητικό σ΄ όλο το σενάριο. Αν η Ευρώπη πραγματικά ενδιαφερόταν να βοηθήσει την…ακυβέρνητη Ελλάδα, θα μπορούσε να παραχωρήσει δυνάμεις και μέσα για να το κάνει. Δεν βλέπουμε να υπάρχει από κανέναν Ευρωπαίο τέτοια διάθεση. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι όλη αυτή η συζήτηση για τα “εξωτερικά σύνορα” της Ευρώπης γίνεται για να πάρουν τα …κλειδιά του Αιγαίου οι Γερμανοί και να τα δώσουν στους “φίλους και συμμάχους” Τούρκους. 

Tags: ΑΙΓΑΙΟΒΕΡΟΛΙΝΟΓΕΡΜΑΝΙΑΕΕ

Related Posts

Άγκυρα - Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/2026 - 12:54
Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: «Αντίθετοι με το Διεθνές Δίκαιο οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα 12 ν.μ.»

05/02/2026 - 11:58
Αιγαίο - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη σε όλο το Αιγαίο: Έκαναν 9 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις

04/02/2026 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert