Αμετακίνητη η Τουρκία: Θα κάνουμε τις γεωτρήσεις – Δική μας η υφαλοκρηπίδα

Επιμένει η Τουρκία στην τακτική των προκλήσεων για τις γεωτρήσεις στην Μεσόγειο.

Μετά την αίτημα της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου ΤΡΑΟ για έρευνες και γεωτρήσεις μία ανάσα από Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη και εις απάντηση των δηλώσεων Δένδια πως «Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα», η Άγκυρα επανέρχεται.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Ελεύθερου Τύπου» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Oι νέες περιοχές ερευνών που έχουν αιτηθεί τα «Τουρκικά Πετρέλαια» για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα», αναφέρει ο Ακσόι.

«Είναι απόλυτη η αποφασιστικότητα μας να υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά , οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα» καταλήγει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: eleftherostypos