OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Anadolu: Το Oruc Reis προετοιμάζεται – «Υπερβολική η αντίδραση της Ελλάδας» λένε οι Τούρκοι

23/07/2020 - 16:11
ΕΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Oruc Reis είναι έτοιμο για τη νέα αποστολή του. Με αυτόν τον τίτλο, το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας, Anadolu, προαναγγέλλει ότι το σεισμογραφικό πλοίο θα ξεκινήσει για την ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν λέει πότε.

Το πότε θα ξεκινήσει το Oruc Reis για την περιοχή που με NAVTEX (είναι σε ισχύ μέχρι τις 2 Αυγούστου) έχει δεσμεύσει η Τουρκία και η οποία βρίσκεται νότια από το Καστελόριζο, δεν είναι γνωστό. Το ταξίδι θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες, αναφέρει το Anadolu, σημειώνοντας πως το πλήρως εξοπλισμένο σεισμογραφικό είναι έτοιμο για τη νέα του αποστολή.

«Το Oruc Reis ανοίγεται στη Μεσόγειο ξανά μετά τις απαραίτητες προετοιμασίες. Το πλοίο, το οποίο αγκυροβόλησε πρόσφατα στην Αττάλεια, αναμένεται να ξεκινήσει τη νέα σεισμική δραστηριότητά του στην ανατολική Μεσόγειο» γράφει το Anadolu. Αλλά η ακριβής ημερομηνία του απόπλου… αγνοείται.

Το Anadolu υπενθυμίζει ότι το Oruc Reis έχει κατά το παρελθόν κάνει έρευνες στη θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα και από τότε… δρα στην ανατολική Μεσόγειο.

Καλίν: Έχουμε θέματα, θέλουμε διάλογο με την Ελλάδα

Και ενώ η Τουρκία φαίνεται πως παίζει παιχνίδι νεύρων στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου και ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Ερντογάν, χαρακτήρισε την αντίδραση της Ελλάδας στις προκλήσεις της Τουρκίας… υπερβολική!

“Η αντίδραση της Ελλάδας είναι υπερβολική” είπε αναφερόμενος στις κινήσεις του Oruc Reis και πρόσθεσε ότι “αντέδρασαν σαν να έγινε μια στρατιωτική κίνηση”! Υποστήριξε δε ότι η Τουρκία δεν θέλει στρατιωτική ή πολιτική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας, μοιραζόμαστε ιστορία και πολιτισμό. Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, μοιραζόμαστε πολλά. Υπάρχουν θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο που δεν έχουν λυθεί για λόγους ρυθμίσεων Δικαίου. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως είναι 2 χιλιόμετρα από την Τουρκία και 580 από το ελληνικό έδαφος. Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, είναι κατά της λογικής και των διεθνών συνθηκών. Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές απόψεις”, είπε ο Ιμπραΐμ Καλίν.

“Θέλουμε η Τουρκία και η Ελλάδα συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για όλα τα θέματα, το έχει πει ο πρόεδρος: για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες,  όλα μέρος των συζητήσεων”, συνέχισε ο εξ απορρήτων του Ερντογάν.

Θέλει… μοίρασμα

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Ιμπραΐμ Καλίν υποστήριξε ότι “υπάρχουν αμφισβητήσιμες περιοχές και στην Κύπρο επίσης. Οι Κύπριοι κάνουν ακριβώς το ίδιο που κάνουν και οι Έλληνες. Χρησιμοποιούν το ότι είναι μέλη της ΕΕ για να διαπραγματευτούν και να ασκήσουν πίεση κατά της Τουρκίας. Δε θα λειτουργήσουν οι κυρώσεις και η γλώσσα του εκβιασμού”.

Και δεν έκρυψε ότι “θέλουμε μοίρασμα των ενεργειακών αποθεμάτων. Η Τουρκία έχει εξαιρεθεί από όλες τις κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ και οι άλλοι. Για πολιτικούς λόγους, ιδεολογικούς λόγους εξαιρούν Τουρκία. Και τώρα θέλουν την Τουρκία να παρακολουθεί απλώς. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να γυρίσουμε νέα σελίδα, να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για όλα τα θέματα, για αποκατάσταση εμπιστοσύνης, πιστεύουμε ότι όλα μπορούν να λυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. Αν πιέσει κάποια πλευρά, κάποια χώρα με απειλές, αυτό δε θα οδηγήσει πουθενά”.

Tags: ORUC REISΕΛΛΑΔΑΚΑΛΙΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στα τρόφιμα: Πρωταθλητές με αυξήσεις έως 93%, ψάρια και θαλασσινά

Συνταγή για σούπα βελουτέ ψητής κολοκύθας με γαρίδες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert