Απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν θα σας σώσουν»

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για ακόμα μια φορά «πατάει» σε αβάσιμα αφηγήματα για να εξαπολύσει «επιθέσεις» και απειλές κατά της Ελλάδας. Στο πλαίσιο συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος AKP, ο Ερντογάν είπε ότι: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις όσων μας προκάλεσαν και μας επιτέθηκαν από την Ελλάδα και δεν θα ενδώσουμε σε βρώμικα παιχνίδια. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς».

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει», απευθυνόμενος στην Ελλάδα, ενώ έπειτα στράφηκε κατά της Ευρώπης χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό των «τριών σοφών μαϊμούδων» λέγοντας πως:

«Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών. Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους», δηλαδή δεν βλέπουν το κακό, δεν ακούν το κακό, δεν μιλούν για το κακό.

Ακόμα πρόσθεσε ότι: «Οι πόρτες που είναι κλειστές για τους πρόσφυγες στη Δύση, ανοίγουν για τα μέλη του δικτύου Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του PKK» και επανέλαβε τα ψέματά του για την εκπαίδευση τρομοκρατών στην Ελλάδα λέγοντας «σχεδόν σε κάθε χώρα στην Ευρώπη και ειδικά στο Λαύριο στην Ελλάδα βρίσκουν προστασία οι δολοφόνοι που χύνουν το αίμα του λαού μας».

Τέλος, ο Ερντογάν ανέσυρε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τις νίκες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: «Σήμερα, γιορτάζουμε περήφανα την 484η επέτειο της νίκης μας στη Ναυμαχία της Πρέβεζας, μια νίκη όπου ο Οθωμανικός Στόλος υπό την διοίξηση του Ναυάρχου Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά νίκησαν τους Σταυροφόρους σε μια από τις σπουδαιότερες νίκης στην ιστορία της Τουρκίας.