OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Απόπειρα δολοφονίας Νταβούτογλου στην Αθήνα «ανακάλυψαν» οι Τούρκοι

09/01/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Σενάριο – με κάποια κενά και ερωτηματικά  - για σχέδιο απόπειρας  δολοφονίας του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα από Κούρδους που φέρεται να »μπλοκαρίστηκε» από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας, αναδημοσιεύει  από ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα η  τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Η συνεργάτιδα της εφημερίδας κ. Τζανσού Τσαμλιμπέλ και με τον τίτλο «Είχε δοθεί συναγερμός στην Αθήνα για απόπειρα δολοφονίας για τον Νταβούτογλου», γράφει ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου, τον περασμένο μήνα, στην Αθήνα, αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα τέθηκε σε συναγερμό, μετά την πληροφορία πως θα γίνει δολοφονική ενέργεια από την κουρδική οργάνωση DHKP-C.
 
Ο ισχυρισμός ότι παρεμποδίστηκε με επιχείρηση της τελευταίας στιγμής προετοιμασία του DHKP-C για δολοφονική ενέργεια εναντίον του κ. Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο μήνα, κινητοποίησε την Άγκυρα. 
Βάσει δημοσιεύματος της ελληνικής εφημερίδας «Παραπολιτικά» (στις 3/1), τέσσερις μέρες πριν μεταβεί ο κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα, ξεκίνησε επιχείρηση της Ασφάλειας, η οποία κράτησε μέχρι να φύγει ο Τούρκος  Υπουργός από την Ελλάδα.
 
Κατα το δημοσίευμα της  Hurriyet ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Σαμαράς, μέχρι να φύγει η τουρκική αντιπροσωπεία από την Αθήνα, στις 13/12, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακυρώνοντας όλα τα ραντεβού του, παρακολούθησε από το γραφείο του βήμα προς βήμα την πορεία του κ. Νταβούτογλου μέσα στην πόλη. Η Άγκυρα ζήτησε επειγόντως πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές, αναφορικά με τους ισχυρισμούς.
 
 <<Βlack mission>>

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», μετά την πληροφορία για απόπειρα δολοφονίας στον Νταβούτογλου, αυτό που έγινε ήταν ένα είδος black mission. Η διατύπωση αυτή – γράφει – χρησιμοποιείται στην Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών για επιχειρήσεις που απαιτούν υψηλή μυστικότητα και πραγματοποιούνται εν γνώσει μόνο περιορισμένου αριθμού αρμοδίων. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8/12 με πληροφορία η οποία διαβιβάστηκε στην πρωθυπουργία της Ελλάδας (Μέγαρο Μαξίμου).
 
Σύμφωνα με την πληροφορία που έδωσε ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στα ανοιχτά της Χίου τον Αύγουστο του 2013, το DHKP-C έκανε προετοιμασίες για δολοφονική ενέργεια εναντίον του κ. Νταβούτογλου. Για το «μαύρο καθήκον», όπως γράφει, διορίστηκαν τρεις ειδικοί πράκτορες στην Αθήνα, που παρακολούθησαν τους υπόπτους.
 
Μετά από εργασίες που κράτησαν τρεις μέρες, οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, αλλά δε μπορούσαν να φθάσουν με κανένα τρόπο στους ύποπτους.
 
<<Κράτηση>> σε διαμέρισμα

Σαράντα δύο ώρες πριν την προσγείωση του τουρκικού αεροπλάνου που μετέφερε την τουρκική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, συνελήφθη ο Τούρκος υπήκοος, Α.Β., 26 ετών. Από τις κάρτες SIM του Α.Β. τέθηκαν υπό μεγεθυντικό φακό οι συνδιαλέξεις που είχε κάνει. Δύο άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζαν δολοφονική επίθεση, τέθηκαν υπό κράτηση εντός 24 ωρών. Δεν συνελήφθησαν, αλλά κρατήθηκαν μέχρι την αναχώρηση της τουρκικής αντιπροσωπείας, σε ένα μικρό διαμέρισμα που έμεναν και αργότερα στάλθηκαν σε μία χώρα της οποία δεν ανακοινώθηκε το όνομα.
 
Ενώ στην Αθήνα λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, η τουρκική αντιπροσωπεία δεν έλαβε γνώση για τα συμβαίνοντα,αναφέρεται στο δημοσίευμα. 
Προφανώς , συμπληρώνουμε εμείς, η Αγκυρα κινητοποιήθηκε μετά το ελληνικό δημοσίευμα και θα ζήτησε πληροφορίες…
 
 
Διαβάστε ακόμη:

«Ερντογάν διώξε τον Νταβούτογλου»

Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι «φοβική» απέναντι στην ταραχώδη Τουρκία του Ερντογάν



Tags: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

AGILE: Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής «σε χρόνο ρεκόρ»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: 30 χώρες εξετάζουν την προστασία των Στενών του Ορμούζ – Οι χώρες του Κόλπου ανησυχούν για τις ιρανικές επιθέσεις

Top News

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η εξομολόγηση για την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού

Χάρις Αλεξίου: «Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές»

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο η αύξηση για το 2026 - Θα εφαρμοστεί από 1η Απριλίου

Θανάσης Αλευράς για τη ψωρίαση: «Πίστευα ότι το δημιούργησα εγώ»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert