Μπουγιουκανίτ: O αρχηγός που κατάφερε να γλιτώσει τη φυλακή – Φωτό από επίσκεψή του στην Ελλάδα

Γιασάρ Μπουγιουκανίτ – Με βάση τη κοινή λογική θα έπρεπε να βρισκόταν κι αυτός πίσω από τα κάγκελα .
Ο Μανώλης Κωστίδης στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Onalert χθές εξηγεί με ακρίβεια το γιατί και εξηγεί με πειστικό τρόπο πως την γλίτωσε ο πρώην Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (καντε κλικ εδώ για να διαβάσετε γιατι δεν καταδικάστηκε ο Μπουγιουκανίτ).

Ο Μπουγιουκανίτ ήταν πάντα μια “αλεπού”. Που όμως έχανε και την ψυχραιμία του όταν καποιος τον “στρίμωχνε”. Και ο Ερντογάν φαίνεται ότι το είχε καταφέρει αναγκάζοντάς τον να ανοίξει το στόμα του και να “δώσει” πολλούς. Έτσι μπήκε φυλακή ισόβια ο Μπασμπούγ ,αλλά όχι ο Μπουγιουκανίτ.

Τον Μπουγιουκανίτ είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά οι Έλληνες δημοσιογράφοι που καλύπτουμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το 2006 ήταν στην Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στην σύσκεψη των Αρχηγών των Βαλκανικών χωρών που διοργάνωνε τότε το ΓΕΕΘΑ με Αρχηγό τον ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη.

Βλέμμα διαπεραστικό και χαμόγελο τυπικό. Μανιώδης καπνιστής μάλλον φοβόταν την …τράκα αφού είχε μονίμως το πακέτο στην τσέπη και μ΄ ένα …μαγικό τρόπο κατόρθωνε να βγάζει τσιγάρο χωρίς να βγάζει το πακέτο από την τσέπη!

Και στη Θεσσαλονίκη έδειξε την αδυναμία του που έχει να κάνει με την έλλειψη ψυχραιμίας. Στην συνέντευξη Τύπου δέχθηκε ερώτηση από το συνάδελφο Δήμο Βερύκιο το νόημα της οποίας ήταν ότι οι επιτελείς του τον αγνοούν και συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο παρά τα όσα δημοσίως ο ίδιος δήλωνε. Το τρέμουλο στα χέρια ήταν εμφανές και το κόμπιασμα στη φωνή του πρόδιδε τον εκνευρισμό του και την τιτάνια προσπάθειά του να κρύψει ότι είχε γίνει έξαλλος.

Ο στρατηγός πάντως τα κατάφερε και γλίτωσε τη φυλακή αποδεικνύοντας ότι είναι αλεπού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί έγινε έξαλλος ο Μπουγιουκανίτ