OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Δεν «καταλαβαίνει» και «κουράζει» ο Ακάρ: Ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

31/12/2020 - 17:10
Ακάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν σταματά της επιθέσεις κατά της Ελλάδας ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ συνεχίζοντας την προκλητική του στάση. 

Για άλλη μια φορά επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι η Αθήνα παραβιάζει τους διεθνείς κανονισμούς μέσω της στρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα ότι έχει εξοπλίσει 16 ελληνικά νησιά κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και ότι προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί επισκέπτονται τα νησιά.

Σε δηλώσεις του στο δίκτυο A Haber και αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συνθήκη των Παρισίων, ο κ. Ακάρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση και κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταφέροντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον.

Επιμένει και «επαναλαμβάνεται» ο Ακάρ

Σύμφωνα με όσα είπε, ενώ τα ζητήματα αυτά πρέπει να λυθούν ένα προς ένα το συντομότερο δυνατόν, αντιθέτως η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια.

Για άλλη μια φορά κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «έχει εξοπλίσει 16 νησιά, παρόλο που αναφέρεται στη Λωζάνη ότι τα 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα».

«Σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί» συνέχισε.

«Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν πως κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι άδικος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας» ήταν τα λόγια του.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΙΓΑΙΟΑΚΑΡΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΗΣΩΝΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

S-400: Ουκρανικά drones έπληξαν δύο εκτοξευτές του ρωσικού συστήματος αεράμυνας [vid]

Γεραπετρίτης σε Βρετανή ΥΠΕΞ: «Οι αμυντικές συμφωνίες με τρίτες χώρες δεν πρέπει να στρέφονται εναντίον συμμάχων χωρών»

Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τους Αμερικανούς για την Ουκρανία – «Στα τάρταρα» οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

ΕΛΚΑΚ: Ένας χρόνος ενίσχυσης της ελληνικής αμυντικής καινοτομίας – Τα πρωτοποριακά βήματα για την άμυνα της χώρας

O αρχικατάσκοπος του Πούτιν αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την νέα αρχηγό της βρετανικής MI6

LUCAS: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε για πρώτη φορά drone καμικάζι στον Περσικό Κόλπο [vid]

Ζελένσκι: Αν δεν πάρουμε δάνειο από τα παγωμένα ρωσικά assets, θα πρέπει να μειώσουμε την παραγωγή drones

Top News

Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»

Σπάει τη σιωπή της η διευθύντρια HR που έγινε viral από την kiss cam των Coldplay: «Στιγμιαίο λάθος μετά από αλκοόλ»

Ο Γιώργος Καρτελιάς έπαθε έμφραγμα και έμεινε 15 μέρες στο νοσοκομείο: «Ήμουν μόνος και ένιωσα έναν πόνο στο στήθος»

Στέφανος Παπαδόπουλος: Τα πρώτα βήματα στις πίστες της Θεσσαλονίκης, η κάθοδος στην Αθήνα και τα βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert