OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Έκλεισε» το τετ-α-τετ Μητσοτάκη και Ερντογάν στη Σύνοδο του NATO [vids]

03/12/2019 - 09:09
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προανήγγειλε ο Ερντογάν. «Υπήρξε αίτημα, θα δω τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ είπε ότι «μπορεί η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της πριν τον διώξει η Ελλάδα».

Η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ήταν στον… αέρα μετά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών. Τις τελευταίες ώρες η Αθήνα δεν την απέκλειε και νωρίς το πρωί της Τρίτης ήρθε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος να την… ανακοινώσει!

Ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για το Λονδίνο και γνωστοποίησε πως θα δει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

“Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συναντηθούμε στο Λονδίνο, θα πω τις θέσεις μου. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε”. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για συνάντηση και εκεί θα πει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η συμφωνία με τη Λιβύη, που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, είναι… κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκία!

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, λέγοντας πως “ισχύει”.

Τι είπε για τον Λίβυο πρέσβη στην Αθήνα

Μιλώντας ως… εκπρόσωπος της Λιβύης μάλιστα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο τελεσίγραφο που έχει θέσει η Αθήνα στον Λίβυο πρέσβη, να παρουσιάσει τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο έως την Παρασκευή ειδάλλως θα απελαθεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλώντας εξ ονόματος της Λιβύης, ο Ερντογάν απείλησε να… φύγει μόνος του ο πρέσβης της Λιβύης!

“Απειλούν τη Λιβύη ότι θα διώξουν τον πρέσβη της αλλά μπορεί η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της νωρίτερα, πριν το κάνουν οι Έλληνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου, δεν μας επηρεάζουν”, συνέχισε ο Ερντογάν.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έλειψε και η αναφορά στον… “αγαπημένο” του Εμανουέλ Μακρόν. “Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να θέσει το θέμα της ανατολικής Μεσογείου σε εμάς. Αυτή η συμφωνία με τη Λιβύη είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως και της Λιβύης και δεν το συζητάμε με κανέναν και αυτό θα το πω και στον Γάλλο πρόεδρο. Τα ίδια πράγματα θα πω και στον Έλληνα πρωθυπουργό”.

“Αν η Ελλάδα κάνει τα βήματα, έχουμε κι εμείς έχουμε τα δικά μας βήματα να κάνουμε. Θα τα πω κι αυτά στον Μητσοτάκη. Οι προσπάθειες Ελλάδας, Αιγύπτου, Ισραήλ και Κύπριακής Δημοκρατίας δεν επηρεάζουν τις δικές απόψεις και θέσεις και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν!

Τούρκος αξιωματούχος: Η Ελλάδα θα “φάει”… γκολ

Ποδοσφαιρικούς όρους προκειμένου να εκτοξεύει ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας χρησιμοποίησε Τούρκος αξιωματούχος, πιθανότατα του υπουργείου Εξωτερικών. Και το έκανε με δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ, αφού το θέμα της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη παραμένει στην πρώτη γραμμή της τουρκικής επικαιρότητας.

“Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος και το Ισραήλ προσπαθούσαν να στριμώξουν την Τουρκία. Η Αθήνα, παρά τις προειδοποιήσεις μας, προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα στο τέρμα μας. Όμως με την κίνηση τη δική μας (σ.σ. προφανώς εννοεί τη συμφωνία με τη Λιβύη) τώρα η μπάλα πήγε στο τέρμα της Ελλάδας.

Αν συνεχίσουν την ίδια στάση, θα φάνε γκολ τη στιγμή που δεν το περιμένουν. Και στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία θα βγει νικήτρια” είπε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά κίνηση από την Άγκυρα που δεν περιμένει κανείς».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Reuters

Tags: NATOΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΣΥΝΑΝΤΗΣΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

24/12/2025 - 18:10
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκλητικός Ερντογάν «απαντά» στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ: «Όποιες συμφωνίες και να γίνουν, δεν αλλάζει η πολιτική μας στην Μεσόγειο»

24/12/2025 - 15:55
γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Η πολιτική των ήρεμων νερών έδωσε χρόνο στην Ελλάδα να ανασυντάξει την άμυνά της»

24/12/2025 - 15:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

Top News

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στον ύπνο

Πάτρα: Παιδιά πήγαν να πουν τα κάλαντα και ζήτησαν να πληρωθούν μέσω IRIS

«Peaky Blinders: The Immortal Man»: Κυκλοφόρησε teaser της ταινίας - Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπι

Θοδωρής Μαραντίνης: Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα πολλά πράγμα διαφορετικά γύρω από τον χειρισμό του διαζυγίου μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert