Ελληνοτουρκική συνάντηση Πτεράρχων στην Πόλη – Γιατί ο Αρχηγός ΑΤΑ είδε τον Τούρκο ομόλογό του

Ελληνοτουρκική συνάντηση Πτεράρχων στην Κωνσταντινούπολη. Και μάλιστα κορυφής με αφορμή έναν γάμο.

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, είχε λάβει εδώ και καιρό μια πρόσκληση από τον Τούρκο ομόλογό του Αντιπτέραρχο Abidin Ünal για το γάμο του παιδιού του.

Μετά από τα τελευταία γεγονότα σε Αιγαίο και Κύπρο υπήρξε πάρα πολύ μεγάλος προβληματισμός για το αν έπρεπε τελικά ο Αντιπτέραρχος Βαϊτσης να κάνει το ταξίδι.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας είναι υπέρ των “ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας” με τους Τούρκους ακόμη κι όταν υπάρχει ένταση. Πολλοί μπορεί να διαφωνούν μ΄ αυτή την λογική αλλά αυτή είναι η άποψή του. Μ΄ αυτό δεδομένο ήταν αναμενόμενη η εντολή να πάει ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας στην Κωνσταντινούπολη. Η αφορμή μιας κοινωνικής εκδήλωσης κρίθηκε ως ευκαιρία για να ειπωθούν ορισμένα αυτονόητα πράγματα στην τουρκική πλευρά. Η επικινδυνότητα του “παιχνιδιού” που συστηματικά “παίζει” η Τουρκία στο Αιγαίο είναι μεγάλη. Και μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Οι οποίες δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα,αλλά και στην Τουρκία.

Ο Βαϊτσης μετέφερε τα μηνύματα που έπρεπε να μεταφέρει. Αν αυτά έγιναν κατανοητά από την απέναντι πλευρά; Ασφαλώς ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα αλλάξει τακτική.

Διαβάστε ακόμη:

Αερομαχία στο Αιγαίο – Βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων απο Έλληνες!

Η ΑΟΖ, οι απειλές πολέμου από την Τουρκία και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα