Έλληνες Στρατιωτικοί: Ανεύθυνη και επιπόλαιη η συμπεριφορά Καμμένου λέει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο βάζει  στο στόχαστρο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά τις καταγγελίες του ότι η σύλληψη των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη και έγινε κατ’εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Hami Aksoy, δήλωσε: «Οι ισχυρισμοί του Έλληνας υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στη χώρα μας, έγινε με τις οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι τα τελευταία παραδείγματα ανεύθυνων και επιπόλαιων συμπεριφορών»

Ο Χαμίρ Ακσόι, σύμφωνα με το Κρατικό Πρακτορείο Ανατολή, υποστήριξε ότι  η Τουρκία έχει δώσει στην ελληνική πλευρά τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της σύλληψης και της νομικής διαδικασίας: »Παρ ‘όλα αυτά, η προσπάθεια να διατηρηθεί το θέμα στην ατζέντα με συνεχείς ανούσιους και αβάσιμους ισχυρισμούς θεωρείται ως μια προσπάθεια να στρέψει την προσοχή του ελληνικού κοινού άλλσε άλλες πτυχές, η οποία δεν εκπληρώνει τις νόμιμες και νομικές προσδοκίες των φατριών της προσπάθειας πραξικοπήματος που είναι ακόμα στην Ελλάδα. «